A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Знайти роботу під час війни

Дата: 07.03.2023 12:36
Кількість переглядів: 125

З початку війни ринок праці зазнав значних змін. В результаті призупинення діяльності великого числа підприємств, кількість вакансій значно зменшилася, а безробітних українців стало набагато більше. Питання працевлаштування гостро постало перед багатьма українськими сім’ями. Наразі на сьогоднішній день спостерігається певне відновлення ринку праці. Але конкуренція залишається високою.

Що робити, якщо вам не вдається знайти роботу?

Перш за все – зверніться до Мар’їнського районного центру зайнятості або до будь-якого іншого центру зайнятості незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування. Зробити це можна кількома способами:

- за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку (через чат-бот Державної служби зайнятості  https://bit.ly/3J7aiv7  або гугл-форму https://bit.ly/3ZdYT2g);

- через онлайн-сервіс державних послуг «Дія» за посиланням https://bit.ly/3YefyS2, зокрема через мобільний додаток «Дія»;

- особисто в центрі зайнятості.

Користуючись покроковою інструкцією на сайті Державної служби зайнятості (https://bit.ly/3ER0ouO) ви легко можете подати заяву.

ВАЖЛИВО! Статус безробітного може набути особа працездатного віку до призначення пенсії (зокрема на пільгових умовах або за вислугу років) (відповідно до частини 1 статті 43 Закону «Про зайнятість населення»), яка через відсутність роботи не має заробітку або інших передбачених законодавством доходів, готова та здатна приступити до роботи.

Які документи потрібні?

Для реєстрації у службі зайнятості необхідно надати наступні документи:

- паспорт чи інший документ, що підтверджує громадянство України або посвідку на проживання (іноземцям);

- документ про освіту;

- документ, що підтверджує  припинення зайнятості;

 інші документи, визначені п. 4 та п. 17-19 Постанови Кабінету Міністрів України № 792 від 19 вересня 2018 р. «Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу»

Яку допомогу у пошуку роботи пропонує центр зайнятості?

Перш за все ви зможете ознайомитись з наявними пропозиціями роботи. При підборі вакансій обов’язково враховуються освіта, професійні навички, попередній досвід пошукача роботи, а також тривалість безробіття.

Якщо пошукач не володіє необхідними професійними навичками, фахівці центру зайнятості запропонують різноманітні програми професійного навчання та підвищення кваліфікації. Завдяки навчанню безробітний може опанувати нову професію, що користується попитом, або підвищити кваліфікацію та залишатися конкурентоспроможними у своїй галузі.

Ще одна послуга – допомога у складанні резюме. Фахівці центру зайнятості проводять онлайн тренінги з техніки пошуку роботи, під час яких навчають безробітних складати якісне резюме та готують до співбесіди з роботодавцем. Але за потреби ви можете отримати безкоштовну індивідуальну консультацію зі складання резюме, відеорезюме, портфоліо кар’єрного посилання.

Крім підбору постійної роботи, центри зайнятості залучають безробітних до виконання суспільно корисних робіт в рамках проекту "Армія відновлення". За участь у суспільно корисних роботах працівники отримують зарплату не нижче мінімальної.

Під час групових та індивідуальних консультацій ви дізнаєтесь, як отримати грантові кошти на започаткування власного бізнесу під час воєнного часу, навчитеся користуватися електронними сервісами та ресурсами державної служби зайнятості.

Тож, якщо ви залишилися без роботи та потребуєте допомоги у працевлаштуванні – звертайтеся до Мар’їнського районного центру зайнятості. У разі виникнення питань  телефонуйте 0506777328 (Світлана).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь