Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Постачання конфіскованого майна: особливості оподаткування ПДВ

Дата: 29.06.2021 13:12
Кількість переглядів: 374

Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що ДПС України з метою забезпечення єдиної позиції при застосуванні окремих норм Податкового кодексу України (далі – ПКУ) щодо оподаткування ПДВ операцій з постачання конфіскованого майна листом від 03.06.2021 № 12825/7/99-00-21-03-02-07 (далі – Лист № 12825) надано роз’яснення щодо особливостей, які виникають при здійсненні таких операцій.

Правові основи оподаткування ПДВ встановлено розділом V та підрозділом 2 розділу XX ПКУ.

Особа, яка проводить операції з постачання конфіскованого майна, незалежно від того, чи досягає вона загальної суми операцій із постачання товарів/послуг, визначеної пунктом 181.1 статті 181 розділу V ПКУ, а також незалежно від того, який режим оподаткування використовує така особа згідно із законодавством, є платником ПДВ (пункт 180.1 статті 180 розділу V ПКУ).

Не є об’єктом оподаткування ПДВ операції з:

  • конфіскації майна (передачі майна від особи, в якої його конфісковано, у власність держави);
  • безоплатної передачі конфіскованого майна від особи, що здійснює його безоплатну передачу, до державних органів, установ (організацій), які утримуються за рахунок бюджетних коштів, а також закладів, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей.

Крім того, в Листі № 12825 надано роз’яснення з наступних питань:

  • щодо податкових наслідків з ПДВ в особи (платника ПДВ), майно в якої було конфісковано;
  • щодо податкових наслідків з ПДВ в особи, яка здійснює операції з постачання (продажу) конфіскованого майна (у тому числі органів державної виконавчої служби, які самостійно реалізують конфісковане майно);
  • щодо податкових наслідків з ПДВ в особи, яка придбала конфісковане майно (за умови, що така особа є зареєстрована як платник ПДВ).

Детальніше в Листі № 12825 – на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/listi-dps/75613.html.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь