Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

З початку поточного року податківцями Донеччини виявлено порушень у сфері готівкових операцій на суму 5 млн грн

Дата: 13.07.2021 14:19
Кількість переглядів: 310

Розрахунки в готівковій та безготівковій формі з використанням РРО завжди є в центрі особливої уваги та контролю з боку ГУ ДПС у Донецькій області.

З початку року співробітниками підрозділу фактичних перевірок управління податкового аудиту області проведено 87 фактичних перевірок. Як результат – донараховано штрафних санкцій на суму 5,1 млн грн, з них до бюджету надійшло 0,9 млн гривень.

ГУ ДПС у Донецькій області нагадує, що до 01 січня 2022 року відтерміновується обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО)/програмних РРО (ПРРО) для ФОП, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп та обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (в 2021 році – 1320000 грн), незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які провадять діяльність у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування. А вже з 01 січня 2022 року застосування РРО – обов’язкове для усіх груп, окрім першої.

Підприємці, що бажають підготуватися завчасно до дії законів про РРО, можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО в залежності від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб, або скористатися безкоштовним програмним рішенням, яке розміщено на вебсайті ДПС України у банері «Програмні РРО» за наступним посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь