A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Більше 73 мільйонів гривень заплатили власники нерухомості Донеччини за «зайву» житлову площу

Дата: 13.07.2021 14:22
Кількість переглядів: 304

За перше півріччя 2021 року місцеві бюджети Донецької області отримали 73,4 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 61,3%, або на 27,9 млн грн більше за торішні показники.

Більше третини від усіх надходжень податку на нерухоме майно по Донецькій області забезпечили платники м.Маріуполя – їх цьогорічний внесок вже склав майже 29,1 млн гривень.

За шість місяців 2021 року юридичні особи сплатили 54,3 млн грн, в тому числі 22,0 млн грн надійшло від платників-юридичних осіб м. Маріуполя.

Що стосується фізичних осіб – власників нерухомості, то за січень-червень поточного року вони перерахували податку на нерухоме майно 19,1 млн гривень.

Платниками цього податку є всі власники приватної та комерційної нерухомості, незалежно від того, є вони резидентами чи ні. Оподаткуванню підлягають всі квартири площею більше 60 кв.м, приватні будинки – понад 120 кв.м, і якщо у власності і те, і інше – 180 кв.метрів. Разом з тим, податок сплачується лише за ту площу, яка перевищує пільгову. Ставки та пільги з податку встановлюються органами місцевого самоврядування, з ними можливо ознайомитися на сайті ГУ ДПС у Донецькій області за наступним посиланням https://dn.tax.gov.ua/rishennya-mistsevih-rad-/podatok-na-mayno/podatok-na-mayno--vidminne-vid-zemeln/.

Нагадуємо, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, підлягає сплаті протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь