A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

За два тижня липня на Донеччині офіційно працевлаштоване більше 6 тисяч працівників

Дата: 06.08.2021 10:51
Кількість переглядів: 327

З 01 липня поточного року розпочата широкомасштабна інспекційна кампанія Головного управління ДПС у Донецькій області спільно зі Східним міжрегіональним управлінням Державної служби України з питань праці, спрямована на тих роботодавців, які використовують найману працю без укладення трудових договорів з працівниками, не сплачують податки та єдиний соціальний внесок. У ході цієї кампанії проводиться ціла низка спільних заходів, як інформаційних, так і контрольних для детінізації трудових відносин.

На сьогодні є перші позитивні результати цієї співпраці. Так, спостерігається збільшення кількості працевлаштованих належним чином працівників – тільки за першу половину липня цього року платниками податків Донецької області подано повідомлень до органів ДПС про працевлаштування у кількості 6,3 тис. працівників, що в середньому становить 422 за день. Для порівняння - за попередній місяць середньоденна чисельність працевлаштованих працівників становила 393. Тож маємо збільшення кількості оформлених належним чином працівників. 

Крім того, під час проведення фактичних перевірок в обов’язковому порядку встановлюються та перевіряються документи щодо працевлаштування найманих працівників. За результатами проведеної аналітичної роботи з ризиковими суб’єктами, які можуть використовувати нелегальну найману працю, органам Держпраці було спрямовано інформацію щодо 13,3 тис. суб’єктів господарювання, у яких кількість об’єктів оподаткування (згідно форми 20-ОПП) перевищує кількість найманих працівників, для використання в інспекційній роботі. Також податковою службою Донеччини було виявлено та  спрямовано до Держпраці інформацію щодо 347 юридичних адресів підприємців, у яких є діючі касові апарати з ненульовими виторгами, але при цьому відсутні наймані працівники, для подальшого реагування.

Податкова Донеччини дякує свідомим платникам податків, які оформили трудові відносини з працівниками, а роботодавцям, які ігнорують виконання свого обов’язку, нагадує про встановлену законодавством відповідальність за використання праці неоформлених працівників (60 тис. гривень за виявлене порушення вперше, та 180 тис. гривень, якщо порушення виявлено вдруге протягом двох років).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь