A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Управління соціального захисту населення Мар'їнської міської ВЦА інформує про порядок призначення субсидії

Дата: 12.08.2021 15:37
Кількість переглядів: 485

Головним механізмом забезпечення соціального захисту населення при оплаті, житлово - комунальних послуг є програма житлових субсидій, яка діє в Україні вже понад 20 років.

Завдяки програмі житлових субсидій малозабезпечені громадяни оплачують не повну вартість житлово-комунальних послуг, а лише частину платежу, яка залежить від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу. Що менші доходи домогосподарства, то меншою є частка обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги.

Відповідно до норм Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива” (зі змінами) (далі - Положення), житлова субсидія призначається за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги в межах соціальної норми житла, соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами і розміром обов’язкового відсотка платежу, визначеного в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Для призначення житлової субсидії подаються документи (за формами, встановленими Мінсоцполітики):

  • заява про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі;
  • декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

19 травня 2021 року Уряд ухвалив постанову Кабінету Міністрів України від 19.05.2021 № 505 «Деякі питання призначення субсидій», згідно з якою розгляд питань щодо призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020–2021 років, проводиться без звернень громадян.

Виключення складають тільки домогосподарства, яким житлова субсидія:

  • надавалася у грошовій безготівковій формі;
  • була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень;
  • внутрішньо переміщені особи;
  • індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію;
  • була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації.

При цьому передбачено, що рішення про призначення житлових субсидій домогосподарствам без звернень громадян приймаються органами соціального захисту населення на підставі інформації Міністерства фінансів за результатами проведеної верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій.

Відповідно до підпункту 5 пункту 14 Положення житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо структурними підрозділами з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад три місяці (на дату падання такої інформації підприємствами - надавачами житлово-комунальних послуг) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії.

До суми такої заборгованості за послугу з постачання та розподілу природного газу не включається заборгованість, що нарахована виконавцем комунальної послуги з посиланням на рішення суду щодо норм споживання природного газу побутовими споживачами у разі відсутності лічильників газу та у зв’язку з приведенням об’єму використаного побутовими споживачами природного газу у відповідність до стандартних умов при здійсненні відповідних комерційних розрахунків, а також заборгованість, що виникла у зв’язку з тим, що управитель багатоквартирного будинку, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, виконавець комунальних послуг не уклали договору з AT „Ощадбанк” (його установами.) для перерахування сум житлових субсидій у грошовій безготівковій формі.

Крім того, існує механізм реструктуризації заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг на підставі укладеного договору з надавачами цих послуг.

Подати нову заяву про призначення та надання житлової субсидії та декларацію про доходи можна у зручний спосіб :

  • через посадових осіб управління соціального захисту населення Мар’їнської об’єднаної територіальної громади за місцем проживання;
  • в управлінні  соціального захисту населення Мар’їнської міської військово-цивільної адміністрації за адресою : м. Мар’їнка, вул. Каштанова, 2
  •  на сайті Міністерства соціальної політики (https://www.msp.gov.ua/ )

Подати документи для призначення субсидії з 01.05.2021 р. можна по вересень 2021 року.

Більш детальну інформацію можна отримати за адресою: м. Мар’їнка, вул. Каштанова, 2, телефон для довідок : 0668082724.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь