A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

18 ЖОВТНЯ – ЄВОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ

Дата: 18.10.2021 12:23
Кількість переглядів: 522

Європейський день боротьби з торгівлею людьми започаткований   18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Напередодні, 17 листопада 2005 року була підписана Конвенція Ради Європи «Про боротьбу з торгівлею людьми» – перший міжнародний договір, який вимагає від держав забезпечити виплату компенсацій жертвам за нанесену шкоду.

Після цього, Європейський парламент одноосібно прийняв звіт «Стратегії запобігання торгівлі жінками та дітьми, які є вразливими до сексуальної експлуатації».

Країни, які ратифікували Конвенцію Ради «Про боротьбу з торгівлею людьми» вдосконалюють систему надання допомоги потерпілим за кошти державних структур, процедури розгляду судових справ, координують діяльність силових відомств у сфері протидії торгівлі людьми з боку відповідних державних установ.

Торгівля людьми − глобальний злочинний бізнес, сучасна форма рабства, що грубо порушує права людини.

Існує чимало різноманітних видів експлуатації: сексуальна, трудова, економічна,  усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу та інші.

Найбільш розповсюдженою у світі формою експлуатації людини є трудова експлуатація, яка потіснила із сумнівного лідерства сексуальну.

Також зазнало змін співвідношення жертв торгівлі людьми за ознакою статі – якщо раніше майже 85% постраждалих були жінки та дівчата, то зараз 60% постраждалих складають чоловіки.

Експлуатація охоплює широке коло ситуацій, пов’язаних з торгівлею людьми  і стосується як дітей, так і дорослих, працю яких можуть використовувати на будівництвах, у сільському господарстві, в приватних господарствах чи на тяжких низькооплачуваних роботах.

За останні десять років Україна перестала бути країною походження. Зараз  наша держава є країною транзиту та країної призначення «живого товару».

Для жертв торгівлі людьми не має національностей, кольору шкіри або рівня освіти та заможності. Будь-яка людина може стати особою, яка постраждала від торгівлі людьми, особливо в умовах економічної кризи та збройного конфлікту, коли складні життєві обставини вимушають людей погоджуватися на дуже ризикові пропозиції працевлаштування.

Заходи, які проводяться у цей день, прагнуть подолати сучасне рабство у всіх його проявах. Повернути права постраждалим особам та зробити світ більш безпечним для його мешканців.

Мешканцям Мар'їнської територіальної громади, яким загрожує небезпека потрапити у ситуацію з торгівлею людьми рекомендуємо звертатися за наступними адресатами:

 

НАЦІОНАЛЬНА БЕЗКОШТОВНА ГАРЯЧА ЛІНІЯ З ПИТАНЬ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ ТА КОНСУЛЬТУВАННЯ МІГРАНТІВ

527 – безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні

0-800-505-501 – безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні

Графік роботи гарячої лінії: пн-нд з 08:00 до 20:00

527.org.ua – електронні консультації

 

ЄДИНИЙ КОНТАКТ-ЦЕНТР СИСТЕМИ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

0 800 213 103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів)

Департамент боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції України

(044) 254 74 30

Цілодобова гаряча лінія департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України
(044) 238-16-57 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь