A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Створено Міську раду з питань ВПО

Дата: 15.12.2021 09:52
Кількість переглядів: 306

Для визначення дій, необхідних для інтеграції внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у приймаючі громади, потрібна підтримка місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у створенні консультативних механізмів, щоб залучити ВПО до процесу прийняття рішень, зокрема щодо ключових питань захисту власних прав та свобод, задля досягнення соціальної згуртованості в українському суспільстві.

Захист прав ВПО безпосередньо пов'язаний з їх представництвом на рівні управління громадою.

Консультативно-дорадчий орган є дієвим інструментом, який виступає посередником між громадою та органами влади; робить голоси жителів громади помітними, а діяльність влади більш ефективною та цільовою.

26 листопада 2021 року у Мар'їнці створено Міську раду з питань ВПО, за розпорядженням керівника Мар'їнської міської військово-цивільної адміністрації Донецької області. До складу увійшли місцеві жителі та внутрішньо переміщені особи, серед яких є представники відділів цивільно-військової адміністрації, бюджетних установ та місцевих громадських організацій. Усі, хто бажає долучитися до діяльності Ради, можуть надавати експертні консультації, бути волонтерами.

 

Представники цієї громади лише в жовтні детально ознайомилися з поняттям консультативно-дорадчого органу, а також його функціями та перевагами, під час презентації проєкту «Підтримка місцевих адвокацій на основі профілювання ситуації ВПО в Донецькій області», який реалізує Благодійна організація «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» (БО «БФ «ССС») спільно з Представництвом Норвезької ради у справах біженців (NRC) в Україні.

Високий рівень зацікавленості громадськості та керівників відділів органів місцевої влади сприяли достатньо швидкому процесу створення Ради. Саме Ради ВПО забезпечують успішну реалізацію певних напрямів Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб та впровадження середньострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2024 року.

Рада ВПО у Мар'їнці стане платформою для реалізації громадянських та політичних прав ВПО, зокрема конституційного права на участь в управлінні державними справами на території Мар'їнської громади. Рада залучатиме всіх небайдужих до процесів прийняття рішень, наприклад, допомагатиме розв'язувати проблемні питання, пов'язані із захистом ВПО, сприятиме інтеграції ВПО на території громади.

 

Вітаємо та підтримуємо!

 

_______________________________________________________________

Цю публікацію підготовлено за сприяння Норвезької ради у справах біженців (NRC) за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії. За зміст публікації відповідає лише БО «БФ «ССС», і він жодною мірою не відображає погляди NRC та Міністерства закордонних справ Норвегії.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь