A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Круглий стіл "Легальна зайнятість – впевнене сьогодення і стабільне майбутнє"

Дата: 16.02.2022 09:01
Кількість переглядів: 265

16 лютого в Мар’їнському районному  центрі зайнятості відбулося засідання  Круглого столу  на тему «Легальна зайнятість – впевнене сьогодення і стабільне майбутнє» за участю  головного державного інспектора відділу контролю Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці Марини Солохи.  У  заході  взяли участь представники  підприємств Мар’їнської  та Курахівської  об’єднаних громад: ТОВ «ЕЛЕКТРОСТАЛЬ-КУРАХОВЕ»,  ТОВ «АГРОПРОД-ДОНБАС», ТОВ «БП-ВІКС», фізична особа-підприємець Олег Ткаченко та інші роботодавці.

 «Оформлений лікарняний лист, оплачувана відпустка, одержана допомога у разі отримання травми на виробництві та виплата допомоги по догляду за дитиною, гідна пенсія після завершення трудової діяльності - все  це додає впевненості у майбутньому» - відкрила засідання директор Мар’їнського районного центру зайнятості  Галина Бурлака.

 Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Валерія Доценко у своєму виступі наголосила, що проблема легалізації праці залишається актуальною. Своєчасна і повна сплата податків до бюджету, а також забезпечення заробітною платою працівників не менше мінімальних соціальних стандартів - це обов’язок кожного роботодавця.

Представник Держпраці акцентувала увагу на необхідності укладання трудових договорів між найманими працівниками та роботодавцями, вказала на різницю між трудовим договором та договором цивільно-правового характеру. Вона наголосила на своєчасності виплати заробітної плати, авансу, оплати відпускних, лікарняних, особливості використання праці неповнолітніх, нарахування доплат за шкідливі умови праці, роботи у вихідні та святкові дні, нарахування індексації заробітної плати, ознайомила присутніх з відповідальністю  роботодавців за порушення КЗпП України.

Учасники заходу висловили думку, що проблема тіньового ринку праці – це зaгaльнa прoблемa держaви і кoжнoгo з нaс, тoж вирішувaти її слід спільними зусиллями. 

Контактна інформація:

85600, Донецька обл., м. Мар’їнка,

вул. Сергія Прокоф’єва, 6

Тел./факс: +38 (050) 0687354

Код ЄДРПОУ: 24815959

E-mail: marincz@donocz.gov.ua

www.don.dcz.gov.ua

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь