A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Надання пільг та житлових субсидій в умовах воєнного стану

Дата: 29.04.2022 15:35
Кількість переглядів: 194

Структурними підрозділами з питань соціального захисту населення Донецької області забезпечено своєчасне нарахування пільг та житлових субсидій за квітень поточного року.

Після надходження фінансування з Міністерства соціальної політики України кошти будуть перераховані отримувачам на особові рахунки в банківських установах та відділення Укрпошти.

Нарахування та виплату пільг та житлових субсидій за квітень поточного року по Волноваському, Маріупольському районам, містам Вугледар, Добропілля, Краматорськ, Лиман, Маріуполь, Слов'янськ організовано на централізованому рівні за спеціальним механізмом, який визначений постановою Кабінету Міністрів України від 07 березня 2022 р. № 215 «Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану» (далі – Постанова № 215).

А саме: Міністерство соціальної політики нараховує виплати та перераховує кошти АТ «Ощадбанк», а АТ «Ощадбанк» перераховує кошти людям:

- тим громадянам, які одержували виплати через банки – на їхні банківські рахунки. Отже, якщо ви отримуєте субсидію, пільги на картку, вам не треба нікуди звертатись, і нічого додаткового робити, ви отримаєте все на ту саму картку;

- тим громадянам, які отримували виплати через Укрпошту – грошовий переказ, який можна отримати в будь-якому відділенні АТ «Ощадбанк» (через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER”). Для того, щоб отримати грошовий переказ, достатньо звернутися з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальним податковим номером) до будь-якого відділення АТ «Ощадбанк» на території України.

Одночасно зазначаємо, що можна зателефонувати на «гарячу лінію» АТ «Ощадбанк» (0 800 210 800) та перенаправити переказ до іншого банку, у якому вам зручно отримати виплату.

З травня поточного року призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2021 – 2022 років, буде здійснено з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2022 р. № 462 «Деякі питання надання пільг та житлових субсидій в умовах воєнного стану» (далі – Постанова № 462), якою передбачено наступне:

- розгляд питання щодо призначення житлової субсидії на наступний період з травня 2022 року домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2021 – 2022 років, на території адміністративно - територіальних одиниць, де структурні підрозділи з питань соціального захисту населення продовжують здійснення своїх функцій, проводиться без звернень громадян (крім тих, які звертаються за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива);

- на території адміністративно-територіальних одиниць, де станом на 1 травня 2022 року структурні підрозділи з питань соціального захисту населення не мають можливості забезпечити розгляд питання щодо призначення житлових субсидій на неопалювальний сезон, їх розрахунок, підготовку виплатних документів та проведення фінансування, виплата житлових субсидій домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2021– 2022 років, продовжується з травня 2022 року до відновлення роботи структурних підрозділів з питань соціального захисту населення та проводиться у порядку встановленому Постановою № 215;

- виплата житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг отримувачам цих виплат, нарахування якої здійснюється у порядку встановленому Постановою № 215 та проводиться у квітні 2022 року у розмірі 43 % нарахованої їм житлової субсидії та 59 % нарахованої пільги у січні 2022 року, у травні та наступні місяці неопалювального сезону – у розмірі 16 % нарахованої житлової субсидії та 29 % нарахованої пільги у січні 2022 року.

Крім того, Постановою № 462 на період дії воєнного стану та одного місяця після його завершення скасовується обов’язок інформування отримувачами житлових субсидій структурні підрозділи з питань соціального захисту населення про виникнення обставин (зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг тощо).

При цьому житлова субсидія може бути призначена за наявності заборгованості зі сплати аліментів, яка виникла у період дії воєнного стану в Україні, а також у випадку придбання іноземної валюти для оплати медичних та / або освітніх послуг.

Також з урахуванням певних обмежень воєнного стану спрощено порядок інформування громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення про прийняте рішення щодо відмови в призначенні житлової субсидії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь