A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

В Україні запускають масштабну ініціативу "Сади Перемоги"

Дата: 25.05.2022 11:24
Кількість переглядів: 194

Вона спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і ресурсів для виробництва сільськогосподарської продукції задля недопущення продовольчої кризи в Україні.

Через війну в Україні, яку розв’язала росія, третина українців можуть мати проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів. Тому в нашій державі ініційовано впровадження проєкту «Сади Перемоги» – надання консультаційної підтримки територіальним громадам та домогосподарствам, які займатимуться городництвом, зберіганням та переробкою продукції тощо. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря під час спільної наради представників Мінрегіону,  Мінагрополітики, ОВА та Проєкту міжнародної технічної допомоги  «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), що впроваджується Alinea International за фінансової підтримки Уряду Канади.

«Сади Перемоги» – це відповідь українців окупантам на загрозу голоду. Це про самозайнятість сотень тисяч людей, відволікання від психологічного тиску війни і забезпечення харчовими продуктами всю країну. Відтак рекомендуємо громадам активно долучатись до ініціативи. Адже це буде нашим спільним внеском у перемогу України!», – зауважив заступник Міністра.

Зазначається, що ініціатива «Сади Перемоги» потребує розроблення плану активних дій із самозабезпечення громади основними харчовими продуктами, який має визначати орієнтовні обсяги виробництва таких продуктів, які після задоволення власних потреб можуть бути спрямовані на забезпечення потреб Збройних Сил України та інших громад. Відтак під час наради експерти Проєкту SURGe презентували рекомендації для громад щодо впровадження ініціативи, зокрема, щодо оцінки потреб громади в харчових продуктах, проведення обліку наявних земельних ділянок, збору потреб домогосподарств та ВПО, які потребують допомоги у вирощуванні сільськогосподарської продукції та створення відповідних координуючих рад для впровадження ініціативи.

Більше про ініціативу «Сади Перемоги» можна дізнатися тут: https://sadyperemohy.org/.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь