A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Внутрішньо переміщені особи мають повідомляти про зміну місця проживання

Дата: 24.06.2022 17:03
Кількість переглядів: 108

Українці, які отримали статус внутрішньо переміщених осіб, мають повідомляти про зміну місця проживання органи соцзахисту. Про це повідомила завідувачка сектору «Кіцманське бюро правової допомоги» Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анжела Косинська.

Це питання регулюють норми Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» та Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 року № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб».

Згідно з частиною другою статті 9 вищезазначеного Закону, внутрішньо переміщена особа зобов’язана, зокрема:

– у разі добровільного повернення до покинутого постійного місця проживання повідомити про це уповноважений орган за місцем отримання довідки не пізніше як за три дні до дня від’їзду;

– повідомляти про зміну місця проживання структурний підрозділ з питань соцзахисту населення районних, районних у місті Києві державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі утворення) рад за новим місцем проживання протягом 10 днів з дня прибуття до нового місця проживання.

Тривала відсутність (понад 60 днів) за місцем проживання дає підстави вважати, що внутрішньо переміщена особа повернулася до покинутого місця постійного проживання та скасувати довідку ВПО.

У разі об’єктивних причин для довшого, ніж 60 днів терміну відсутності за місцем проживання особа має звернутись з відповідною письмовою заявою до уповноваженого органу за місцем проживання. У такому разі термін відсутності такої особи за місцем проживання може бути збільшено до 90 днів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь