A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

У Донецькій області пошкоджено та зруйновано 221 заклад освіти

Дата: 30.06.2022 12:42
Кількість переглядів: 167

На території Донецької області до початку повномасштабного вторгнення російської федерації працював 491 заклад загальної середньої освіти. Станом на сьогодні, 30 червня, через збройну агресію пошкоджено 221 заклад, у тому числі 21 заклад повністю зруйновано. Про це повідомила заступниця голови Донецької обласної державної адміністрації Юлія Костюніна.

“Обласна та місцева влада постійно закликає людей евакуюватись з місць, наближених до лінії фронту. Проте ми розуміємо, що не всі люди зараз покинули свої домівки. Можливо, вони приймуть таке рішення згодом, але наше завдання зараз зробити так, щоб кожна дитина в області мала можливість реалізувати своє право на освіту. Для цього обласний департамент освіти та педагогічні колективи наразі збирають аналітичні дані щодо фактичного місця проживання дітей та опрацьовують алгоритми безпечного продовження освітнього процесу”, - зазначила вона.

Юлія Костюніна також наголосила, що наступний навчальний рік проходитиме під гаслом “Школа — територія безпеки”.

“Зараз створюється обласна комісія, у кожній громаді будуть діяти місцеві комісії, до складу яких обов’язково будуть входити представники ДСНС України. Вони будуть перевіряти не лише пожежну безпеку, як це було до цього, але й безпеку території освітнього закладу. Кожен заклад і прилегла територія будуть перевірені на наявність вибухонебезпечних предметів. Кожен заклад має бути забезпечений укриттям у самій будівлі або у безпосередній близькості. Захисна споруда має бути розрахована на те, аби розмістити усіх учасників освітнього процесу, відповідно до цього будуть прийматись рішення про режим навчання. В усіх укриттях будуть створені запаси води, медикаментів та усього необхідного обладнання, додатково будуть проводитись навчання з цивільного захисту і з учнями, і з їх батьками”, - зауважила заступниця очільника області.

Відповідаючи на питання журналістів, Юлія Костюніна також повідомила, що опрацьовується питання оптимізації навчального процесу та підвезення учнів до шкіл, які знаходяться у безпечній місцевості, проте питання у якому саме форматі розпочнеться навчальний процес буде залежати від безпекової ситуації.

Джерело: https://www.facebook.com/100064759054230/posts/pfbid02ewLXYi5TbTKV5Wi5L2bLMRXAt5cFu9vsra54zouBzuP6sggmD84es51a8oBTYtujl/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь