A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

"Крик нації" у виконанні оновленого маріупольського драмтеатру пролунав в Ужгороді

Дата: 17.07.2022 22:34
Кількість переглядів: 161

Прем’єрний показ вистави «Крик нації» Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь)» пройшов сьогодні в Ужгороді,. Саме тут, на сцені Закарпатського обласного музично-драматичного театру знайшов прихисток найстаріший театральний колектив Донеччини.

Історія про життя Василя Стуса у прочитанні маріупольського колективу вийшла щирою, потужною і дуже сучасною, а дата самої прем’єри була обрана не випадково.

- Рівно чотири місяці тому, день у день, усі ми пережили великий шок: росіяни знищили наш театр у Маріуполі авіабомбою, поховавши під уламками сотні невинних людей, - наголошує начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук. - День 16 березня назавжди залишиться однією з найчорніших сторінок в історії нашої області та країни. Натомість день 16 липня відкриває в ній сторінки нові.

Над першою виставою оновленого маріупольського театру працювала команда у складі режисерки-постановниці, заслуженої артистки України Людмили Колосович, художниці, заслуженої діячки мистецтв України Емми Зайцевої та режисерки з пластики Наталії Каспшишак-Сенів (США). В постановці була задіяна вся трупа, яка переїхала до Ужгорода.

- Радий бачити, що значній частині колективу маріупольського театру вдалося вибратися із пекла окупації та зібратися в Ужгороді, щоб поновити свою роботу, - зазначив Павло Кириленко. - Дякую вам за те, що не опустили руки. Дякую своєму колезі Віктору Микиті та колективу Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв за те, що дали маріупольцям тимчасовий притулок. Дякую всім ужгородцям, які прийшли на виставу Маріупольського драмтеатру сьогодні і прийдуть іще в майбутньому, Коли світ змінюється, – це найкращий час для творчості. Тож творіть! І нехай вистава про “Крик нації...” разом із вами повернеться до вільного українського Маріуполя! Або ж, говорячи словами самого Стуса:

А проте: ми ще повернемось

бодай – ногами вперед,

але: не мертві,

але: не переможені,

але: безсмертні!

Також під час заходу заступниця голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна вручила працівникам театру пам'ятні нагрудні знаки "За розвиток Донеччини".

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь