Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

"Крик нації" у виконанні оновленого маріупольського драмтеатру пролунав в Ужгороді

Дата: 17.07.2022 22:34
Кількість переглядів: 175

Прем’єрний показ вистави «Крик нації» Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь)» пройшов сьогодні в Ужгороді,. Саме тут, на сцені Закарпатського обласного музично-драматичного театру знайшов прихисток найстаріший театральний колектив Донеччини.

Історія про життя Василя Стуса у прочитанні маріупольського колективу вийшла щирою, потужною і дуже сучасною, а дата самої прем’єри була обрана не випадково.

- Рівно чотири місяці тому, день у день, усі ми пережили великий шок: росіяни знищили наш театр у Маріуполі авіабомбою, поховавши під уламками сотні невинних людей, - наголошує начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук. - День 16 березня назавжди залишиться однією з найчорніших сторінок в історії нашої області та країни. Натомість день 16 липня відкриває в ній сторінки нові.

Над першою виставою оновленого маріупольського театру працювала команда у складі режисерки-постановниці, заслуженої артистки України Людмили Колосович, художниці, заслуженої діячки мистецтв України Емми Зайцевої та режисерки з пластики Наталії Каспшишак-Сенів (США). В постановці була задіяна вся трупа, яка переїхала до Ужгорода.

- Радий бачити, що значній частині колективу маріупольського театру вдалося вибратися із пекла окупації та зібратися в Ужгороді, щоб поновити свою роботу, - зазначив Павло Кириленко. - Дякую вам за те, що не опустили руки. Дякую своєму колезі Віктору Микиті та колективу Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв за те, що дали маріупольцям тимчасовий притулок. Дякую всім ужгородцям, які прийшли на виставу Маріупольського драмтеатру сьогодні і прийдуть іще в майбутньому, Коли світ змінюється, – це найкращий час для творчості. Тож творіть! І нехай вистава про “Крик нації...” разом із вами повернеться до вільного українського Маріуполя! Або ж, говорячи словами самого Стуса:

А проте: ми ще повернемось

бодай – ногами вперед,

але: не мертві,

але: не переможені,

але: безсмертні!

Також під час заходу заступниця голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна вручила працівникам театру пам'ятні нагрудні знаки "За розвиток Донеччини".

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь