Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

В Єдності - сила!

Дата: 22.01.2023 08:15
Кількість переглядів: 202

 

До Дня Соборності України Український інститут національної пам’яті спільно з Bober Film Studio нагадують про той складний історичний шлях, який пройшли українці до розбудови власної держави.

Розділені між Російською та Австро-Угорською імперіями, в часи Першої світової війни вони змушені були воювати одне проти одного. Але, щойно на уламках імперій постали вільні і незалежні УНР та ЗУНР, шлях до Злуки став очевидним і неминучим. І це підтвердило велелюддя на Софіївській площі в Києві, де відбулося урочисте проголошення Акта Злуки українських земель, історично роз’єднаних на багато років.

Радянська історіографія намагалася дискредитувати і стерти з пам’яті українців цю подію. Але «живий ланцюг злуки» «від Києва до Львова» у 1990 році, в якому за різними підрахунками взяло участь від 400 тисяч до 3 мільйонів українців, став яскравим свідченням, що Україна єдина. І саме в єдності – наша сила!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь