A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Легалізація зайнятості – соціальна відповідальність кожного

Дата: 24.01.2023 19:15
Кількість переглядів: 89

19 січня фахівці Мар’їнського районного центру зайнятості провели вебінар для роботодавців Мар’їнської та Курахівської територіальних громад.

 Головною темою зустрічі стало питання легалізації зайнятості та сплата єдиного соціального внеску.

Заступниця начальника відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Юлія Цілувальник акцентувала увагу слухачів на тому, що трудові відносини між роботодавцями і працівниками повинні будуватися на законодавчій основі. «Якщо ви вважаєте, що використання незадекларованої праці спрощує ведення бізнесу та зменшує фінансові витрати, ви помиляєтеся, – наголосила  фахівчиня. – Фінансові ризики і наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства. Незадекларована праця наносить шкоду суспільству, державі та працівнику.» Юлія ще раз закликала роботодавців дотримуватись законодавства про працю.

Фахівчиня також ознайомила учасників вебінару з основними послугами, які надає служба зайнятості роботодавцям, поінформувала присутніх про особливості та підходи в обслуговуванні клієнтів служби зайнятості в умовах воєнного стану, звернула увагу роботодавців на можливість отримання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб. Юлія розповіла про можливості організації професійного навчання безробітних на замовлення роботодавців у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості або стажування на робочому місті безпосередньо на виробництві.

Наприкінці зустрічі вона надала відповіді на питання, які виникли в ході вебінару, і ще раз нагадала роботодавцям про необхідність дотримання норм законодавства та у разі потреби подання звіту №3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)». Юлія запропонувала активно користуватися електронними сервісами служби зайнятості: персональним кабінетом роботодавця https://www.dcz.gov.ua на офіційниому сайті Державної служби зайнятості https://www.dcz.gov.ua, «Єдиним порталом вакансій» https://jobportal.dcz.gov.ua/, які значно спрощують подання звітності та наближають послуги служби зайнятості до клієнтів.

Навіть в скадний воєнний час фахівці Мар’їнського районного центру зайнятості активно залучають роботодавців до участі в інформаційно-консультаційних заходах у режимі "онлайн". Вважаємо, що чим більше інформації отримає роботодавець про послуги служби зайнятості, тим ефективнішою буде наша співпраця.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь