Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Гранти від держави на відкриття та розвиток бізнесу

Дата: 27.01.2023 13:15
Кількість переглядів: 111

26 січня для представників малого та середнього бізнесу Мар’їнської і Курахівської територіальних громад  фахівці Мар’їнського районного центру зайнятості провели вебінар. Захід пройшов в рамках роботи Консалтингового центру. Під час онлайн зустрічі учасники обговорили питання участі у грантових програмах, а також ознайомилися з послугами, які надає державна служба зайнятості роботодавцям.

«Війна завдала дуже великих втрат підприємствам, але держава всіляко заохочує бізнес не зупинятися та продовжувати працювати на благо України в умовах війни. Яскравим прикладом цього є запуск грантових програм для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання», – такими словами розпочала вебінар фахівчиня відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Олена Гречук. Вона розповіла слухачам про Урядовий проєкт “єРобота”, який передбачає надання українцям грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання. Він спрямований на активізацію підприємницької діяльності та стимулювання створення робочих місць. Проєкт включає 6 грантових програм: мікрогранти для створення власного бізнесу; гранти для розвитку переробного підприємства; державне фінансування закладки саду; кошти для розвитку тепличного господарства; грант на реалізацію стартапу, у тому числі в сфері IT; кошти на навчання IT-спеціальностям. Учасники розглянули основні питання участі у проєкті: хто може подати заявку на отримання гранту? на які цілі можна витратити грант? який розмір гранту? чи виникають зобов'язання перед державою в разі отримання гранту? та інші.

В ході вебінару фахівчиня також ознайомила учасників вебінару з основними послугами, які надає служба зайнятості роботодавцям, нагадала роботодавцям про необхідність будувати відносини з працівниками на законодавчій основі, звернула увагу на можливість отримання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.  

Олена звернула увагу роботодавців, що отримувати послуги служби зайнятості зручно та просто завдяки впровадженню електронних сервісів – офіційного сайта Державної служби зайнятості https://www.dcz.gov.ua, персонального кабінета роботодавця https://www.dcz.gov.ua/cabinet, «Єдиного порталу вакансій» https://jobportal.dcz.gov.ua.

Наприкінці вебінару фахівчиня надала відповіді на питання, які виникли в ході заходу, подякувала підприємцям за активну участь та виразила сподівання на подальшу співпрацю.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь