A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Робота є! Історія успішного працевлаштування особи з інвалідністю або на роботу за допомогою служби зайнятості

Дата: 16.03.2023 11:06
Кількість переглядів: 675

Незважаючи на активні бойові дії на Донеччині, робота Мар'їнського районного центру зайнятості з працевлаштування клієнтів не зупиняється. Фахівці центру зайнятості намагаються задовольнити потребу роботодавців у кадрах і водночас вирішити питання працевлаштування тих, хто втратив роботу. Так позитивним прикладом стала історія успішного працевлаштування на комунальне підприємство м. Курахове безробітного Андрія Семидєтка.

Андрій – мешканець Красногорівки. У зв’язку з активними бойовими діями переїхав до Курахового та отримав статус внутрішньо переміщеної особи. Але далеко їхати не захотів, намагався залишатися близько до рідного міста. За професією він монтажник зв'язку-кабельник, але так вийшло, що за фахом працював недовго. Натомість опанував багато інших професій. Був прибиральником гарячого металу, садчиком, монтажником санітарно-технічного устаткування, слюсарем-ремонтником,  вантажником. Та стан здоров’я не дозволяв виконувати важку роботу, бо Андрій має інвалідність.

Коли залишився без роботи, тривалий час намагався працевлаштуватись самостійно, а зневірившись в успішності своїх дій,  звернувся за допомогою у працевлаштуванні до Мар’їнського районного центру зайнятості.

Кар’єрний радник запропонувала безробітному пройти поглиблене профілювання, в ході якого визначила потенціал пошукача та ступінь його мотивації до працевлаштування. На основі отриманих результатів та з урахуванням інформації про освіту, досвід роботи та обмеження за станом здоров’я пошукача фахівчиня разом із зареєстрованим безробітним розробила індивідуальний план працевлаштування з чіткими рекомендаціями. Розпочався пошук підходящої вакансії. Враховуючи, що особа має інвалідність і не може виконувати важку роботу, кар’єрний радник підійшла максимально до підбору вакансій індивідуально та залучила до пошуку спеціалістів відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями для сприяння та прискорення процесу пошуків роботи для Андрія.

Тим часом пошукач отримав профконсультаційні послуги та допомогу у складанні резюме, відвідував ярмарки вакансій та тренінги з пошуку роботи. Коли йому запропонували  вакансію слюсаря-ремонтника на Комунальному підприємстві «МСЕЗ» Курахівської міської ради, Андрій вагався, чи зможе виконувати роботу за станом здоров’я. Але поспілкувавшись з роботодавцем і дізнавшись про майбутні обов’язки, вирішив, що з роботою впорається. За направленням Мар’їнського районного центру зайнятості безробітний пройшов стажування на підприємстві, зарекомендував себе як сумлінний і відповідальний працівник і був прийнятий на роботу. Тепер Андрій один з тих, хто забезпечує нормальне функціонування міста Курахове незважаючи на складну ситуацію.

Війна зруйнувала звичний уклад життя українців, позбавила домівок, роботи і багатьох інших важливих речей. Натомість навчила нас стійкості та витривалості, зробила сильнішими.  Кожен день ми бачимо приклади, коли наші співвітчизники знаходять рішення у складних життєвих ситуаціях в різних сферах життя. Потрібно лише бути активним, цілеспрямованим, готовим до змін. Тоді ці якості разом з допомогою фахівців служби зайнятості принесуть позитивний результат.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь