A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Як отримати мікрогрант на розвиток власного бізнесу?

Дата: 23.03.2023 18:40
Кількість переглядів: 238

23 березня фахівці Мар’їнського районного центру зайнятості провели вебінар для представників малого та середнього бізнесу Мар’їнської і Курахівської територіальних громад. Під час онлайн зустрічі в Консалтинговому центрі учасники обговорили можливості залучення грантових коштів для розвитку власного бізнесу, а також ознайомилися з послугами, які надає Державна служба зайнятості роботодавцям.

На початку заходу начальниця відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Катерина Лисенко проаналізувала ситуацію, що склалася на локальному ринку праці, окреслила основні тенденції та процеси, що відбуваються. «Війна завдала великих втрат підприємствам як малого, так і великого бізнесу. Але держава зацікавлена в збереженні діючих підприємств та створенні нових. З цією метою запущені та продовжують діяти грантові програми, які сприяють започаткуванню бізнесу, розвитку підприємництва та навчанню», – зазначила фахівчиня.

Катерина ознайомила слухачів з умовами надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу. Вона пояснила, як подати заяву та бізнес-план через платформу «ДІЯ» (https://is.gd/KT7RoW), розповіла про порядок проведення оцінювання заяв та критерії оцінювання. Фахівчиня познайомила слухачів з позитивним досвідом інших підприємців, які завдяки грантовим коштам змогли відновити свій бізнес у більш безпечних регіонах нашої країни.

Більш детально Катерина зупинилася на вимогах до бізнес-плану, що подається разом із заявою. Вона звернула увагу на те, що бізнес-ідея має бути максимально реалістичною і життєздатною з урахуванням доступного фінансування, результати мають бути прозорі та досяжні. Потрібно розподілити витрати, беручи до увагу відсоткове відношення до загальної суми мікрогранту, відповідно до п.5 «Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу» (https://is.gd/WaZDFr). Інакше бізнес-план буде відхилено або надіслано на доопрацювання.

У ході вебінару фахівчиня також ознайомила учасників з основними послугами, які надає служба зайнятості роботодавцям. Вона розповіла про активні програми, що впроваджуються службою зайнятості, та мають на меті підтримати роботодавців, які зберігають та створюють нові робочі місця. Катерина пояснила умови надання компенсації роботодавцям частини витрат на оплату праці або єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних та нагадала про необхідність легального оформлення найманих працівників.

Наприкінці вебінару фахівчиня докладно відповіла на питання, які виникли в ході заходу, та поділилася корисними посиланнями:

Дієві поради від фахівців «Як успішно скористатися перевагами програми “Власна справа” у 2023 році» https://is.gd/Pyn5bl;

Порядок надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу https://is.gd/WaZDFr;

Порядок проведення оцінювання заяв, критеріїв оцінювання та необхідної кількості балів https://is.gd/zfnCFc;

Онлайн-допомога Служби у Телеграм http://t.me/DCZWorkNowBbot;

Національний проєкт Дія.Бізнес https://business.diia.gov.ua;

Ресурсний центр Гурт https://gurt.org.ua.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь