A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Обговорено спільні дії в працевлаштуванні клієнтів пробації

Дата: 27.03.2023 10:15
Кількість переглядів: 106

У рамках співпраці  Мар’їнського районного центру зайнятості та  Відділу пробації № 14 м. Курахове 24 березня проведено засідання Круглого столу на тему: "Впровадження нових підходів щодо повернення засуджених до активної зайнятості", в якому взяли участь представники центру зайнятості та відділу пробації.

Під час засідання Круглого столу обговорювались питання щодо забезпечення максимальної ефективності здійснення заходів з метою сприяння у працевлаштуванні, направлених на соціальну адаптацію осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі.

Катерина Лисенко, начальниця відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями, розповіла про стан ринку праці та потреби роботодавців Курахівської та Мар"їнської громад у працівниках. Вона наголосила, що кожний, хто звертається до служби зайнятості за допомогою, має можливість безкоштовно отримати повний комплекс соціальних послуг, передбачених законодавством України про зайнятість населення. Катерина докладно пояснила, яким чином суб’єкти пробації, які не мають роботи, можуть отримати статус безробітного, та які документи для цього необхідно надати.

У ході круглого столу визначено, що однією з проблем осіб, які є засудженими та отримують послуги у відділі пробації, є відсутність базової професії або невідповідність професійних навичок вимогам роботодавців. Рекрутер Юлія Цілувальник повідомила, що попри воєнний стан, безробітні особи мають можливість опанувати нову професію в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Профконсультанка Юлія Могукало розповіла про можливість отримати допомогу у складанні резюме та підготовці до співбесіди з роботодавцем при влаштуванні на роботу.

Результатом зустрічі стали напрацьовані спільні заходи щодо реалізації соціальної підтримки та працевлаштування засуджених. Сторони домовились про своєчасність отримання інформації представниками відділу пробації щодо нових вакансій.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь