A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Інформуємо роботодавців про активні програми служби зайнятості

Дата: 21.04.2023 14:51
Кількість переглядів: 69

20 квітня фахівці Мар’їнського районного центру зайнятості провели вебінар для роботодавців Мар’їнської та Курахівської територіальних громад.

Під час зустрічі консультант роботодавця Юлія Цілувальник розповіла, що служба зайнятості реалізує низку активних програм, спрямованих на створення нових та збереження існуючих робочих місць, розвиток бізнесу та забезпечення зайнятості населення. Вона докладно зупинилася на умовах надання роботодавцям компенсації виплат на оплату праці за працевлаштування безробітних  з числа ВПО, учасників АТО, людей з інвалідністю, осіб передпенсійного віку та молоді, повідомила про можливість отримання компенсації єдиного соціального внеску за працевлаштування на нове робоче місце безробітних, що мають додаткові гарантії у сфері працевлаштування або не можуть працевлаштуватись понад 6 місяців.

Юлія розповіла про організацію підготовки фахівців під замовлення роботодавців у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості або стажування безпосередньо на виробництві, а також поінформувала про можливість отримати ваучер на навчання для тих, хто не має статусу безробітного.

Фахівчиня ще раз нагадала роботодавцям про запроваджені державою гранти в рамках урядової програми "єРобота", метою яких є збереження малого й середнього бізнесу та створення робочих місць. Вона порекомендувала скористатися ресурсом єРобота https://erobota.diia.gov.ua та ознайомитися з переліком і умовами грантових програм.

Юлія поінформувала присутніх про особливості обслуговування клієнтів служби зайнятості в умовах воєнного стану та акцентувала увагу роботодавців на тому, що трудові відносини з працівниками повинні будуватися із дотриманням законодавства про працю.

Наприкінці зустрічі фахівчиня надала відповіді на питання, запропонувала роботодавцям активно користуватися електронними сервісами служби зайнятості: персональним кабінетом роботодавця https://www.dcz.gov.ua на офіційниому сайті Державної служби зайнятості https://www.dcz.gov.ua, «Єдиним порталом вакансій» https://jobportal.dcz.gov.ua/, які значно спрощують подання звітності та наближають послуги служби зайнятості до клієнтів.

Фахівці Мар’їнського районного центру зайнятості активно залучають роботодавців до участі в онлайн-заходах. Адже, чим більше інформації отримає роботодавець про послуги служби зайнятості, тим кращим буде результат для всіх учасників ринку праці.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь