A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Працевлаштовуємо людей з інвалідністю

Дата: 27.04.2023 16:37
Кількість переглядів: 130

27 квітня фахівці Мар’їнського районного центру зайнятості провели вебінар для роботодавців Курахівської та Мар’їнської міських територіальних громад. Учасники обговорили питання працевлаштування осіб з інвалідністю та інших громадян, що належать до соціально вразливих категорій.

Консультантка роботодавця Юлія Цілувальник нагадала учасникам вебінару, що всі громадяни України мають рівні конституційні права і свободи, в тому числі право на працю та соціальний захист. Будь-яке обмеження прав людини за тими чи іншими ознаками є порушенням законодавства.

Фахівчиня звернула увагу роботодавців на те, що під особливою увагою держави перебувають особи з інвалідністю та громадяни, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Діючим законодавством передбачено механізм стимулювання роботодавців до працевлаштування безробітних, що належать до цих категорій, шляхом виплати компенсацій витрат роботодавця на сплату єдиного внеску або на оплату праці. Юлія детально зупинилася на умовах надання компенсацій, роз’яснила порядок подачі та розгляду заяв. (Більше інформації за посиланням: https://bit.ly/41xBQAx).

Консультантка надала учасникам інформацію щодо вимог до облаштування робочих місць для працівників із деякими типами інвалідності (https://bit.ly/3NybvhN). Вона розповіла, що Державна служба зайнятості може за рахунок Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю надавати дотацію роботодавцям на створення спеціальних робочих місць для осіб з інвалідністю, зареєстрованих у державній службі зайнятості як безробітні, а також проводити професійну підготовку, підвищення кваліфікації і перепідготовку цієї категорії осіб.

Наприкінці зустрічі фахівчиня акцентувала увагу роботодавців на тому, що офіційне працевлаштування є запорукою соціального захисту громадян. Працівники, трудові відносини з якими оформлені відповідно до чинного законодавства, мають соціальні гарантії та є більш захищеними.

Службою впроваджуються нові підходи до вирішення проблем зайнятості та працевлаштування людей з інвалідністю, адже вони потребують допомоги у працевлаштуванні та створенні додаткових умов, щоб успішно інтегруватися у суспільстві.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь