A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Працевлаштовуємо вимушених переселенців Мар’їнської територіальної громади

Дата: 09.05.2023 15:58
Кількість переглядів: 87

Війна в Україні змусила мешканців прифронтових територій залишити домівки і переїхати до більш безпечних регіонів України. Вони намагаються відбудувати своє життя на новому місці. І найважливішим питанням, від вирішення якого залежить благополуччя цих людей, залишається пошук роботи.

Історія працевлаштування безробітних Віктора Панченка та Володимира Іхна ще раз підтверджує, що бажання працювати та активна взаємодія з фахівцями центру зайнятості обов’язково принесе позитивний результат.

Чоловіки – вимушені переселенці з м. Красногорівка Мар’їнської ТГ. До війни вони близько п’яти років працювали в охоронній фірмі «Аргус». З початком воєнних дій залишилися без роботи і були змушені виїхати з рідного міста, рятуючи свої родини від обстрілів. Переїхали вони до сусідньої області з різницею в місяць і знайшли прихисток в одному селі. Спочатку шукали роботу самостійно, але спроби не принесли очікуваного результату. Згодом звернулися за допомогою до Мар’їнського районного центру зайнятості.

 Кар’єрні радники, поспілкувавшись з пошукачами та проаналізувавши отриману інформацію, запропонували безробітним індивідуальні плани працевлаштування з чіткими рекомендаціями щодо пошуку роботи. Безробітні брали участь у групових заходах центру зайнятості,  отримали допомогу у складанні резюме та розміщенні його на сайтах пошуку роботи. У бесіді з профконсультантом з’ясувалося, що під час самостійного пошуку роботи чоловіки переглядали лише ті вакансії, що відповідали їхньому професійному досвіду. Фахівчиня порадила розширити коло підходящих вакансій з урахуванням можливості перенавчання або підвищення кваліфікації у разі потреби.

Оскільки безробітні шукали роботу за місцем тимчасового проживання, до підбору підходящих вакансій долучилися рекрутери. З метою прискорення працевлаштування кар’єрні радники та рекрутери опрацьовували вакансії в Єдиному реєстрі та на сайтах з пошуку роботи.

 В результаті наполегливої та кропіткої роботи фахівців для чоловіків знайшлися вакансії робітників з благоустрою при виконкомі Миколаївської сільскої ради. Рекрутер центру зайнятості оперативно узгодила з роботодавцем дату та час співбесіди. Поспілкувавшись з роботодавцем, активні та працьовиті чоловіки успішно пройшли співбесіду та були працевлаштовані за направленням центру зайнятості.

«Завдяки підтримці фахівців центру зайнятості  я повірив, що навіть у сьогоднішніх непростих обставинах абсолютно реально знайти роботу, - поділився своєю думкою Віктор. – Потрібно лише бути наполегливим і не обмежувати свої можливості.»

Радіємо за Віктора й Володимира та бажаємо успіхів на новому робочому місці!

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь