A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Отримали ваучер, щоб підвищити професіоналізм

Дата: 31.05.2023 11:33
Кількість переглядів: 125

Державна служба зайнятості пропонує громадянам опанувати нові професії або підвищити кваліфікацію за фахом, щоб залишатися конкурентоспроможними на ринку праці. Для цього можна скористатися ваучером, який видається певним категоріям населення і дозволяє безкоштовно пройти навчання або підвищити кваліфікацію в професійно-технічних та вищих навчальних закладах, що мають відповідні ліцензії, на всій території України.

Фахівці Мар’їнського районного центру зайнятості проводять активну інформаційну роботу серед мешканців та роботодавців Курахівської та Мар’їнської міських територіальних громад. Завдяки цьому з початку року вже 18 осіб скористалися своїм правом на професійне навчання та підвищення кваліфікації за ваучером.

В багатьох професійних сферах раз на 5 років працівники обов’язково проходять курси підвищення кваліфікації, які дозволяють поглибити, розширити, оновити знання, уміння, навички та компетентності відповідно до вимог ринку праці. Фахівці центру зайнятості поінформували керівництво та медичних працівників Курахівської та Мар’їнської лікарень щодо можливості проходження курсів підвищення кваліфікації за ваучером. В результаті 12 медичних сестер звернулися  до центру зайнятості із заявою про надання ваучера на навчання та необхідними документами. Фахівці центру зайнятості оперативно розглянули подані документи, узгодили навчальний заклад, що має відповідні ліцензії, та уклали договір з Ізюмським медичним фаховим коледжем. Проходження працівницями медзакладів курсів підвищення кваліфікації за напрямком «Медсестринство» було оплачено саме ваучером. На сьогоднішній день всі медсестри успішно закінчили дистанційне навчання та отримали посвідчення.

Шестеро клієнтів центру зайнятості отримали ваучер на навчання за професією «Охоронник». Вже цими днями четверо чоловіків розпочали навчання в ТОВ «Охоронний холдинг». По закінченні навчання вони отримають кваліфікацію «Охоронник 3-го розряду», що дозволить їм виконувати роботу з охорони об'єктів з високим ступенем ризику. Серед чоловіків, які отримали ваучер на навчання, один має інвалідність, інший належить до числа внутрішньо переміщених осіб і не може працевлаштуватись за професією, четверо мають вік старше 45 років. Нова професія дасть їм можливість витримати конкуренцію на ринку праці і успішно працювати за фахом.

Якщо ви хочете опанувати нову професію або підвищити кваліфікацію, скористуйтесь ваучером на навчання від Державної служби зайнятості. Тим більше, що з 25 травня розширено  перелік професій та спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер. Серед професій, які були додані до переліку, є електромонтер, бетоняр, машиніст тепловоза, дорожній робітник, монтер колії, стюард тощо. Також оновився і список спеціальностей, за якими можна пройти  навчання. Наразі до нього входять: озброєння та військова техніка, підприємництво та торгівля, дошкільна освіта, дизайн, туризм і рекреація, фізична культура і спорт тощо.

Більше інформації про ваучер за посиланням: http://surl.li/hleus

Перелік професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер http://surl.li/eruwo

Перелік навчальних закладів, які мають право здійснювати діяльність у сфері вищої освіти та професійно-технічної освіти, для навчання в яких може бути виданий ваучер http://surl.li/vnhl

Більш детально дізнатися про умови видачі ваучерів ви можете, зателефонувавши фахівцю Мар’їнського районного центру зайнятості за номером (050) 520-65-26 (Ірина).

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь