A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Координаційний центр вирішує питання щодо підтримки ВПО

Дата: 25.08.2023 20:03
Кількість переглядів: 91

25 серпня відбулося чергове засідання комісії Координаційного центру підтримки цивільного населення Мар’їнської міської військовій адміністрації Покровського району Донецької області. 

Серед інших розглядалося питання організації підтримки працездатного населення, стимулювання працевлаштування безробітних у т.ч. з числа внутрішньо переміщених осіб. Директор Галина Бурлака підбила підсумки діяльності Мар’їнського районного центру зайнятості протягом січня - серпня 2023 року. Вона наголосила, що, не зважаючи на всі труднощі, які пов’язані з воєнними діями на території країни, Мар’їнський районний центр зайнятості продовжує реалізовувати програми, спрямовані на забезпечення зайнятості населення, підтримку та розвиток підприємництва, створення нових та збереження існуючих робочих місць, стимулювання роботодавців до працевлаштування безробітних. Особлива увага приділяється працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб. Пошук роботи для безробітних мешканців Мар’їнської громади, які змушені були виїхати в більш безпечні регіони, фахівці центру зайнятості здійснюють як на релокованих підприємствах, так і на тих, що розташовані за місцем тимчасового проживання пошукачів роботи. Єдиний портал вакансій https://jobportal.dcz.gov.ua дозволяє здійснювати підбір вакансій в будь-якому регіоні України. Завдяки цілеспрямованій роботі фахівців центру зайнятості послуги служби зайнятості отримали 73 безробітних громади, які мали довідку внутрішньо переміщеної особи, з них 37 осіб працевлаштовано.

Безробітним, які хочуть здобути професію чи підвищити кваліфікацію, що сприятиме успішному працевлаштуванню, а також набути актуальних знань та навичок щодо започаткування власної справи фахівці центру зайнятості пропонують пройти професійне навчання. З початку року 48 безробітних, із них 3 внутрішньо переміщені особи, пройшли профнавчання та стажування на виробництві.  Для тих, хто не має статусу безробітного, але потребує перенавчання або підвищення кваліфікації, служба зайнятості пропонує ваучер, що дає право на перепідготовку або підготовку за іншою спеціальністю, підвищення кваліфікації у закладах освіти чи у роботодавця. Такі ваучери на навчання отримали 12 осіб – мешканців Мар’їнської територіальної громади, з них 5 внутрішньо переміщених осіб.

Наприкінці Галина Бурлака наголосила, що службою зайнятості напрацьовані дієві механізми працевлаштування безробітних за рахунок компенсаційних виплат. Широка інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення та роботодавців щодо можливості працевлаштування завдяки новим механізмам економічного стимулювання роботодавців допоможе підвищити рівень працевлаштування безробітних, в тому числі внутрішньо переміщених осіб.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь