A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Пришвидшуємо пошук роботи для безробітних та підтримуємо роботодавців.

Дата: 01.09.2023 19:28
Кількість переглядів: 73

В складний час, коли Україна вкотре виборює свою свободу та незалежність, громадяни нашої країни, що залишилися без роботи, стикаються з багатьма викликами в процесі пошуку нової роботи. Закриття підприємств і скорочення чисельності вакансій стає непереборною перешкодою на шляху працевлаштування безробітного населення. Тому впровадження активних державних програм, спрямованих на збереження існуючих робочих місць та створення нових, стає рішенням, здатним покращити ситуацію на ринку праці.

Фахівці Мар’їнського районного центру зайнятості проводять широку інформаційну роботу серед роботодавців Курахівської та Мар’їнської міських територіальних громад, пояснюючи умови та механізм отримання працедавцями компенсаційних виплат за працевлаштування безробітних. Результатом злагодженої роботи фахівців служби зайнятості стає швидке та успішне працевлаштування пошукачів роботи.

Під час чергової робочої онлайн-зустрічі підприємець Сергій Величко повідомив консультанта роботодавця Мар’їнського районного центру зайнятості про потребу в працівниках. Він  шукав в свій магазин «Гастрономчик», що в Курахівці, продавця продовольчих товарів. Фахівчиня допомогла роботодавцю подати онлайн звіт 3-ПН, запропонувала шляхи вирішення кадрових проблем підприємства за сприянням служби зайнятості та  нагадала про можливість скористатись активними програмами зайнятості, спрямованими на фінансову підтримку роботодавців у разі працевлаштування окремих категорій осіб.

Рекрутери центру зайнятості оперативно здійснили підбір безробітних під замовлення роботодавця. Серед підібраних кандидатур була безробітна Діана Морозова. За освітою жінка кухар, після навчання працювала розфасовувачем м'ясопродуктів на ПРАТ "АПК-ІНВЕСТ", пізніше продавцем-консультантом в ТОВ "АТБ-МАРКЕТ". Після звільнення молода жінка тривалий час не могла знайти роботу, а з початком повномасштабної війни ситуація погіршилася. Тепер роботу шукати стало складніше, тому вона вирішила звернутися за допомогою до фахівців центру зайнятості.

Безробітна пройшла профілювання, отримала повний комплекс інформаційно-консультаційних послуг. Під час пошуку вакансій кар’єрний радник враховувала як освіту жінки, так і її досвід у сфері торгівлі. Діана була позитивно налаштована, готова розглянути будь-які пропозиції, тому охоче відгукнулася на пропозицію взяти участь у презентації роботодавця.

Під час презентації роботодавця пошукачки роботи дізналися про умови праці, обов’язки, графік роботи та заробітну плату. Оскільки бажаючих було багато, фахівці центру зайнятості на прохання роботодавця організували і провели профвідбір. Діана показала гарні результати, та разом з двома іншими претендентками зустрілася з роботодавцем повторно вже під час онлайн-співбесіди, організованої рекрутерами. Успішно пройшовши співбесіду, молода жінка була працевлаштована продавцем продовольчих товарів за направленням центру зайнятості.

Оскільки Діана має статус ВПО, працедавець зміг скористатись своїм правом на фінансову підтримку від служби зайнятості та отримав компенсацію фактичних витрат на оплату праці за працевлаштування особи, що має статус ВПО, згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 331 від 20.03.2022 р. http://surl.li/kjbuw

Добре налагоджена співпраця між фахівцями служби зайнятості та роботодавцями дозволяє пришвидшити процес працевлаштування безробітних та надати фінансову підтримку роботодавцям.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь