A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Підприємець започаткував власну справу та створив робоче місце для ВПО с компенсацією

Дата: 29.09.2023 17:26
Кількість переглядів: 45

29 вересня консультант роботодавця Мар’їнського районного центру зайнятості Юлія Цілувальник провела робочу зустріч з підприємцем Ярославом Кійко.

Чоловік – мешканець Курахового. До війни працював баристою, але з початком російської агресії втратив роботу та переїхав разом із родиною до більш безпечного регіону. Зупинитися вирішили у Жовтих Водах Дніпропетровської області.

Коли перед Ярославом постало питання працевлаштування, чоловік наважився на серйозний крок – вирішив започаткувати власну справу. Так у липні цього року він став власником невеличкої кав’ярні. «Справа ця була мені добре знайома, – поділився Ярослав. – Тепер набутий досвід я використовую, щоб реалізувати власні підприємницькі ідеї.»

Одразу після реєстрації з метою налагодження співпраці з ним зв’язалася фахівчиня Мар’їнського районного центру зайнятості. Перше знайомство відбулося у телефонному режимі. Підприємець отримав консультацію з питань законодавства про працю та зайнятість, а також був поінформований про послуги, які надає служба зайнятості. Під час чергової телефонної розмови домовилися про зустріч на робочому місці.

Під час зустрічі фахівчиня центру зайнятості Юлія розповіла підприємцю, що служба зайнятості реалізує низку активних програм, спрямованих на створення нових та збереження існуючих робочих місць, розвиток бізнесу та забезпечення зайнятості населення. Вона докладно зупинилася на умовах надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці та компенсації єдиного соціального внеску за працевлаштування безробітних,  поінформувала можливість отримати компенсацію фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, познайомила Ярослава з програмою мікрогрантування «Власна справа». Консультант роботодавця також повідомила про можливість організації професійного навчання працівників під замовлення роботодавців та проведення профвідбору на замовлену вакансію.

 

Юлія пояснила, що працевлаштувавши безробітного з числа ВПО, підприємець зможе подати заяву та отримати компенсацію витрат на оплату праці за найманого робітника. Ярослав повідомив, що на сьогоднішній день готовий прийняти на роботу працівника з числа ВПО, і консультантка роботодавця допомогла підприємцю скласти звіт 3-ПН про потребу в кадрах.  «Я сам маю статус ВПО і добре розумію, в якій складній ситуації опинились люди і якою значущою для тимчасових переселенців є можливість працевлаштуватись,» – пояснив Ярослав своє бажання прийняти на роботу безробітного з числа ВПО, тим самим підтверджуючи правильність і необхідність Всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен!», що проходить зараз.

Консультантка роботодавця підключила  рекрутерів та кар’єрних радників, щоб підібрати серед безробітних клієнтів центру зайнятості кандидатів на вакансію відповідно до вимог роботодавця. Рекрутери оперативно проаналізували професійно-кваліфікаційний склад і місце проживання пошукачів роботи та запросили безробітних на співбесіду до роботодавця. Вже в понеділок підприємець зустрінеться з потенційними працівниками під час співбесіди. Сподіваємося, що серед підібраних кандидатів роботодавець знайде необхідного працівника та отримає компенсацію за працевлаштування ВПО.

Співпраця з роботодавцем триває.

Фото без опису 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь