A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Роботодавець може отримати кошти за облаштування робочого місця для працевлаштування особи з інвалідністю

Дата: 03.10.2023 11:50
Кількість переглядів: 86

З 29.08.2023 набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 22.08.2023 № 893 про затвердження Порядку надання роботодавцям компенсацій фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.

Відповідно до Постанови роботодавець, який працевлаштував людину з першою або другою групою інвалідності та облаштував під її потреби робоче місце, може отримати компенсацію в розмірі фактичних витрат але не більше, ніж 100,5 тис. грн. (15 розмірів мінімальної заробітної плати) для осіб з інвалідністю I групи та до 67 тис. грн. (10 розмірів мінімальної заробітної плати) – для осіб з інвалідністю ІІ групи.

Серед допоміжних засобів, на які можна витратити ці кошти меблі  та фурнітуру для робочих місць, поручні та бруси, комп’ютери та програмне забезпечення, засоби для захисту здоров’я і безпеки на робочих місцях тощо. Повний перелік можна знайти у додатку 1 до даного порядку http://surl.li/lstrt.

Щоб отримати компенсацію роботодавець має подати заяву про надання відшкодування вартості витрат до центру зайнятості за місцем провадження своєї господарської діяльності впродовж 90 днів після облаштування робочого місця для працевлаштованої людини з інвалідністю.  До заяви додаються копія документу, що підтверджує працевлаштування особи, та документи, що підтверджують придбання допоміжних засобів для облаштування робочого місця. Подати заяву можна у паперовій формі – особисто до центру зайнятості або в електронній формі засобами офіційного веб-сайту Державного центру зайнятості (за наявності технічної можливості), шляхом надсилання заяви з накладенням електронного підпису на офіційну адресу електронної пошти відповідного центру зайнятості чи через портал «Дія».

Існують певні підстави для відмови у виплаті компенсації. Ви можете ознайомитися з ними за посиланням: http://surl.li/lstvw.

Більш детально про механізм отримання компенсації можна дізнатися за посиланням http://surl.li/lstyt.

Порядок надання роботодавцям компенсацій фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю http://surl.li/lstuq.

Якщо у вас виникли питання, зверніться до Мар’їнського районного центру зайнятості за телефонами: 0990501900 (Юлія), 0661449408 (Олена).

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь