A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Соціальні права осіб з інвалідністю

Дата: 21.11.2023 19:23
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

21  листопада провідний фахівець з профорієнтації Мар’їнського районного центру зайнятості Юлія Могукало провела онлайн захід для осіб з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб «Соціальні права осіб з інвалідністю» в межах Загальнообласної Декади зайнятості для людей з інвалідністю. До участі у вебінарі     долучився головний спеціаліст відділу організаційно-інформаційної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Ірина Арап.

Фахівчиня центру зайнятості Юлія поінформувала присутніх про існуючі техніки пошуку роботи, наводила приклади ефективного спілкування з роботодавцями. Пошук роботи для осіб з інвалідністю – досить нелегкий шлях, але якщо поставити мету, то її можна досягти. Головне, щоб така людина знала та усвідомлювала свої сильні та слабкі сторони, адекватно оцінювала свої здібності та прагнула особистісного розвитку, а всі інші питання допоможуть вирішити спеціалісти служби зайнятості. Також профконсультантка Юлія  зазначила, що з метою забезпечення трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю, їм, як і всім безробітним, які звертаються за допомогою у працевлаштуванні, фахівці центру зайнятості надають  повний комплекс соціальних послуг: інформаційні та консультаційні послуги, підбір підходящої роботи з обов’язковим урахуванням індивідуальної програми реабілітації, професійна орієнтація, професійне навчання та перенавчання, залучення до оплачуваних громадських робіт, надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за найманого працівника, відкриття власної справи, отримання ваучера.

Представниця Головного управління Пенсійного фонду  Ірина Арап ознайомила шукачів роботи з умовами призначення пенсії за віком та перевагами легального працевлаштування. Ірина  розповіла, як за допомогою сучасного електронного сервісу Пенсійного фонду здійснювати перевірку персональних даних, контроль за сплатою внесків, накопиченням страхового стажу, а також комунікувати з фахівцями пенсійної служби дистанційно.

Учасники заходу мали можливість ознайомитися з Законом України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» та Законом України «Про доступ до публічної інформації».

Підводячи підсумки  заходу, Юлія підкреслила, що активна життєва позиція шукачів роботи сприятиме успішному працевлаштуванню.

Якщо шукаєте роботу – зверніться до фахівців Мар’їнського районного центру зайнятості за телефонами: 0506777328 (Світлана) та 0501573958 (Яна). Спеціалісти служби зайнятості нададуть вам індивідуальні консультаційні, інформаційні та профорієнтаційні послуги; інформацію про актуальні вакансії, зокрема на Єдиному порталі вакансій  https://jobportal.dcz.gov.ua/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь