Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Коли необхідно здійснити перереєстрацію РРО/ПРРО?

Дата: 12.12.2023 11:36
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області звертає увагу на необхідність перереєстрації реєстратора розрахункових операцій (апаратного або програмного) у разі його використання в іншій господарській одиниці, зміни назви або адреси господарської одиниці.

Відповідно до п. 3 розділу ІІІ Порядку № 547 та п. 2 розділу IV Порядку № 317, РРО/ПРРО може застосовуватись лише в тій господарській одиниці, яка зазначена в реєстраційному посвідченні.

Назва та адреса господарської одиниці є обов'язковими реквізитами фіскального чеку згідно з пунктом 2 розділу II Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13.

У разі зміни адреси господарської одиниці, де використовується РРО/ПРРО або її назви, здійснюється перереєстрація РРО/ПРРО. Для перереєстрації РРО надаються заява № 1-РРО та реєстраційне посвідчення, для перереєстрації ПРРО – заява № 1-ПРРО. Заяви подаються з позначкою "Перереєстрація".

Першоджерелом даних щодо адреси місцезнаходження господарської одиниці заяви №№ 1-РРО/1-ПРРО, що подається суб'єктом господарювання до контролюючого органу у встановленому порядку для реєстрації РРО/ПРРО, є відомості щодо об'єкта оподаткування, що є місцем здійснення господарської діяльності та/або місцем проведення розрахунків, який взято на облік в контролюючих органах відповідно до поданого Повідомлення за ф. № 20-ОПП.

Важливо! Назва та адреса господарської одиниці, вказані в заяві №№ 1-РРО/1-ПРРО, мають цілком відповідати назві та адресі господарської однині з Повідомлення за ф. № 20-ОПП.

Також треба пам’ятати, що реєстрація ПРРО скасовується автоматично фіскальним сервером у разі закриття господарської одиниці, де використовується ПРРО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь