A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Підтримуємо підприємців у реалізації бізнес-ідей

Дата: 25.12.2023 19:34
Кількість переглядів: 33

Ольга Хиргій – приклад сміливої, активної, впевненої в собі молодої жінки. В цей складний період воєнного часу вона не тільки змогла розпочати власну справу, а й стала переможницею грантової програми «Власна справа».

Знайомство фахівців Мар’їнського районного центру зайнятості з Ольгою розпочалося, ще коли жінка була безробітною. Вона мешканка Курахівської громади. Маючи вищу освіту за спеціальністю «Облік і аудит», близько восьми років працювала бухгалтером. Але с початком війни опинилася у простої, а потім залишилася без роботи. Пошуки роботи не принесли бажаного результату, і тоді жінка звернулася за допомогою до Мар’їнського районного центра зайнятості.  

Одразу було помітно, що Ольга -  людина активна і цілеспрямована. Вона відвідувала семінари з техніки пошуку роботи та тренінги з бізнес-планування в Консалтинговому центрі, цікавилася можливістю започаткувати власну справу. Жінка позитивно сприйняла пропозицію кар’єрного радника опанувати нову професію і успішно пройшла навчання в Рівненському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ за професією «діловод». А завершивши навчання, жінка була працевлаштована обліковцем на фермерське господарство.

Згодом Ольга вирішила розпочати власну справу з надання  послуг у сфері бухгалтерського обліку й аудиту та зареєструвала свою підприємницьку діяльність. Одразу після реєстрації з підприємицею зв’язалися фахівці відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями центру зайнятості. Від них Ольга дізналася про соціальні послуги служби зайнятості для новостворених підприємців, грантову програму «Власна справа», активні програми підтримки роботодавців тощо. Молоду підприємицю особливо зацікавила грантова програма, оскільки вона давала можливість розвивати бізнес. «Я хотіла би обладнати невеличкий офіс, – поділилася своїми планами Ольга. – Тоді я зможу працювати з клієнтами не тільки дистанційно, але й приймати їх на робочому місці.»

Розпочалася кропітка робота по супроводу підприємиці, яка має намір взяти участь у державній програмі «Власна справа» та подати заяву на отримання мікрогранту. Ольга відвідувала вебінари, які регулярно проводиться в Консалтинговому просторі центру зайнятості. Фахівчиня центру зайнятості ознайомила підприємицю з умовами участі в програмі, покроково розписала, як скласти бізнес-план та подати заявку. Щоб уникнути помилок при складанні бізнес-плану, порадила пройти навчання та запросила відвідати коуч-майстерню, яку проводить  Донецький обласний центр зайнятості. Ольга дотрималася рекомендацій: взяла участь у коуч-майстерні,  склала бізнес-план і подала заявку через «Дію». Незабаром підприємиця презентувала і успішно захистила свій бізнес-план та отримала грант. Зараз Ольга вже почала реалізовувати свій проєкт.

Під час чергової робочої зустрічі з консультантом роботодавця Юлією Ольга повідомила, що готова виконати свої зобов’язання за умовами  надання гранту: створити нове робоче місце і взяти на роботу обліковця з реєстрації бухгалтерських даних. Майбутня роботодавиця заповнила та подала звіт 3-ПН онлайн, а рекрутери оперативно здійснили аналіз бази даних та запропонували декілька кандидатур на розгляд. Вже завтра під час онлайн-співбесіди Ольга зможе поспілкуватися з кандидатами і обрати майбутнього працівника.

Приклад Ольги надихає. Активність, цілеспрямованість, готовність до розумного ризику і водночас вміння приймати зважені рішення допомагає вистояти навіть в такі складні часи, які переживає зараз наша країна. А фахівці служби зайнятості постійно готові надавати інформаційну та консультаційну підтримку для реалізації найсміливіших ідей.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь