Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Підбиваючи короткі підсумки тижня, Вадим Філашкін розповів про ситуацію на фронті, про хід евакуації та про відновлювальні роботи у громадах

Дата: 04.02.2024 22:14
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

Російські загарбники продовжують використовувати тактику терору, здійснюючи обстріли з реактивних систем залпового вогню та авіації по цивільних об’єктах Донеччини. Ворог активізувався на Авдіївському, Мар'їнському, Бахмутському та Лиманському напрямках. Сили оборони України відбивають атаки та тримають оборону й успішно нищать ворожу техніку. Про це повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації, начальник ОВА Вадим Філашкін, підбиваючи короткі підсумки тижня.

«Впродовж тижня росіяни понад 9 тисяч разів обстріляли наших захисників на лінії фронту, завдали ударів по 15 населених пунктах, розташованих у прифронтовій зоні та в тилу. На жаль, дедалі частіше від ворожих ракетних атак потерпають міста, розташовані в тилу, і серед них – Покровськ, Мирноград і Слов’янськ.

Зараз у прифронтових громадах залишаються 70 тисяч людей. Триває обов'язкова евакуація, а в окремих населених пунктах Торецької, Мар'їнської та Очеретинської громад — примусова евакуація дітей. У Торецькій громаді зараз залишається 20 дітей. Також в окремих населених пунктах Мар'їнської та Очеретинської громад перебувають 67 дітей.

З прифронтових населених пунктів за цей тиждень ми вже евакуювали 573 особи, в тому числі 107 дітей.

На цьому тижні вся країна побачила, наскільки важливо евакуюватися вчасно. Поліція, ДСНС та військові евакуювали з Авдіївки понад 100 осіб, які перебували на віддалених околицях міста. Ці люди тимчасово опинилися під контролем російських окупантів. Місцеві мешканці пішки під обстрілами тікали від росіян до центру міста, бо все, що їм довелося перенести, - це біль та страждання.

Ми хочемо, щоб зрозуміли всі люди, які знаходяться на лінії фронту, що своєчасна евакуація збереже їм життя», - наголосив очільник Донеччини.

На цьому тижні Вадим Філашкін перевірив роботу встановлених котелень у Селидівській громаді. Зараз вже запущена котельня, яка постачає тепло міській лікарні. Очільник області надав доручення підприємству «Донецьктеплокомуненерго» та міській владі щодо запуску інших котелень для прискорення подачі тепла для населення громади.

«Також цього тижня отримали 11 одиниць комунальної техніки від наших міжнародних партнерів з USAID. З них дев’ять одиниць техніки отримала компанія «Вода Донбасу», а інші поїдуть до Святогірської громади. КП «Компанія «Вода Донбасу» - це стратегічне підприємство, і для нас є дуже важливим, щоб воно мало змогу оперативно реагувати на виклики воєнного часу і ремонтувати всі пошкодження. Те ж саме стосується Святогірської міської громади, де поступово відновлюється житло після окупації та страшних руйнувань, завданих російськими загарбниками», - підкреслив Вадим Філашкін.

Короткі підсумки тижня — у відео.

https://dn.gov.ua/news/pidbivayuchi-korotki-pidsumki-tizhnya-vadim-filashkin-rozpoviv-pro-situaciyu-na-fronti-pro-hid-evakuaciyi-ta-pro-vidnovlyuvalni-roboti-u-gromadah


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь