Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Надаємо соціальні послуги внутрішньо переміщеним особам

Дата: 13.02.2024 17:19
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

Мар’їнський районний центр зайнятості надає соціальні послуги, спрямовані на сприяння у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Фахівці центру зайнятості здійснюють індивідуальний підбір вакансій для кожної людини з урахуванням отриманої освіти, професійного досвіду за  місцем проживання. Зареєструватися як безробітний можна через Портал Дія.

Якщо ви не маєте професії, або не можете працевлаштуватись за своєю професією, Мар’їнський районний центр зайнятості пропонує безкоштовно пройти навчання в Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості за майже 100 професіями, що користуються попитом на ринку праці.

Ще одна можливість опанувати нову професію або підвищити кваліфікацію – пройти навчання за ваучером (https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery). Ваучер вартістю 30230 грн. надається людям певних категорій, зокрема й ВПО, які мають професійно-технічну чи вищу освіту та не зареєстровані як безробітні. Скориставшись ваучером, ви можете пройти навчання за затвердженим Мінекономіки переліком із 124 професій та спеціальностей (https://clipr.cc/MPkN3).

Для тих, хто планує розпочати власну справу, центри професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості пропонують навчальні курси  із започаткування бізнесу та написання бізнес-плану. За грантовою програмою «Власна справа» на започаткування або розвиток вже діючого бізнесу можна отримати мікрогрант у розмірі від 50 до 250 тис. грн. за умови створення нових робочих місць. Подати заяву на участь у грантових програмах разом із бізнес-планом можна через Портал  Дія (https://www.dcz.gov.ua/storinka/mikrogrant-vlasna-sprava).

З метою збереження та створення робочих місць , в тому числі для ВПО, служба зайнятості реалізує дві програми надання компенсацій роботодавцям: за працевлаштування ВПО (https://clipr.cc/DL7hR) та за працевлаштування ВПО під час дії воєнного стану (https://clipr.cc/JtQ1p). З 1 січня цього року розмір компенсацій за програмою працевлаштування ВПО під час дії воєнного стану підвищено до 7100 грн на місяць, а також збільшено тривалість виплати такої допомоги – з двох до трьох місяців.

Фахівці Мар’їнського районного центру зайнятості проводять онлайн групові та індивідуальні консультації, тренінги та вебінари, на яких можна опанувати навички пошуку роботи та самопрезентації, підготуватися до співбесіди з роботодавцем, отримати поради щодо складання бізнес-плану та участі у грантових програмах.

 У разі потреби звертайтеся до фахівців Мар’їнського районного центру зайнятості за телефонами:

  • з питань пошуку роботи, постановки на облік та призначення допомоги по безробіттю – 0506777328 Світлана, 0501573958 Яна;
  • з питань організації професійного навчання – 0505206526 Ірина;
  • з питань започаткування власної справи та участі у грантових програмах – 0508236340 Лариса;
  • з питань підбору працівників та надання компенсацій – 0990501900 Юлія, 0669017979 Людмила.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь