Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

На шляху до успішної кар’єри зі службою зайнятості

Дата: 15.03.2024 17:38
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

В межах проєкту «Плануй, розвивайся, знаходь!» профконсультант Мар’їнського районного центру зайнятості Юлія Могукало організувала та провела профконсультаційні заходи із залученням соціальних партнерів для безробітної молоді.  До участі у вебінарах   запрошено старшого юриста БО ПБФ «Карітас Маріуполь» у співпраці з Данською Радою у справах біженців Оксану Федорову  та спеціаліста Пенсійного Фонду України Ірину Арап.

Фахівчиня центру зайнятості Юлія проаналізувала ринок праці, акцентувала увагу на професіях, які користуються попитом, познайомила  з актуальними вакансіями та сучасними вимогами до претендентів на робочі місця, надала інформацію про можливість професійного навчання за сприянням служби зайнятості. Декілька учасників вебінарів зацікавилися можливістю пройти професійне перенавчання за сприянням служби зайнятості. Їх запрошено на індивідуальні консультації із фахівцем з профнавчання.

Молодь має доволі суттєві переваги порівняно з іншими віковими категоріями працездатного населення, оскільки у неї більш тривалий період працездатності, більша професійна та міграційна мобільність. Тісна співпраця Мар’їнського районного центру зайнятості з соціальними партнерами дозволяє посилити комунікацію між усіма інституціями, які опікуються проблемами життєдіяльності молоді, мотивувати їх до трудової діяльності, а також поширити серед громадськості інформацію про державні програми, що спрямовані на підвищення рівня зайнятості молоді

Під час проведення   вебінару  для безробітних, спеціаліст  пані Ірина  пояснила учасникам важливість легального працевлаштування та надала роз`яснення стосовно страхового стажу, який враховується під час призначення пенсії. Представниця Пенсійного фонду розповіла, як за допомогою сучасного електронного сервісу Пенсійного фонду здійснювати перевірку персональних даних, контроль за сплатою внесків, накопиченням страхового стажу.

Пані Оксана запропонувала  слухачам дистанційно комунікувати з фахівцями БО ПБФ «Карітас Маріуполь». Представниця від благодійного фонду консультувала бажаючих щодо найпоширеніших питань серед молоді: про вибір ідеї бізнесу, планування, фінансування, юридичні аспекти, як залучити інвестиції для розвитку свого бізнесу тощо.

По завершенні вебінару всі учасники отримали відповіді на свої запитання та контакти для зворотнього зв’язку у разі потреби додаткової консультації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь