Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Працевлаштування безробітних на нові робочі місця

Дата: 20.03.2024 12:18
Кількість переглядів: 37

Фахівці Мар’їнського районного центру зайнятості активно співпрацюють не тільки з тими роботодавцями, які тривалий час залишаються партнерами служби зайнятості, але й постійно налагоджують робочі взаємовідносини з новоствореними підприємцями та підприємствами. Нерідко з першого знайомства зав’язується тривала взаємовигідна співпраця.

ФОП Володимир Жигадло розпочав свій бізнес наприкінці січня цього року. Фахівчиня центру зайнятості Юлія одразу зателефонувала підприємцю, щоб познайомитися і розповісти про послуги та активні програми служби зайнятості.  Під час спілкування з консультантом роботодавця підприємець повідомив про потребу в кадрах. Він шукав двох продавчинь в продовольчий магазин у селі Сонцівка. Консультантка детально ознайомилася з вимогами роботодавця,  умовами роботи та запросила його взяти участь у міні-ярмарку вакансій. Пан Володимир доєднався до онлайн заходу, розповів пошукачам роботи про умови праці, вимоги до працівників, заробітну плату. За результатами міні-ярмарку для шістьох безробітних, що зацікавилися вакансіями, був проведений груповий профвідбір на замовлені роботодавцем вакансії. У результаті троє безробітних були запрошені на співбесіду.

Безробітні Ірина та Вікторія, які були серед запрошених,  добре себе зарекомендували під час співбесіди і отримали від підприємця запрошення на роботу за умови проходження стажування. Ірина мала досвід роботи продавцем. Вікторія ніколи таку роботу не виконувала, але була готова вчитися. І така можливість з’явилася. Жінки пройшли стажування на робочому місці, під час якого набули необхідних навичок, а роботодавець зміг оцінити професійні якості працівниць. Стажування допомогло безробітним адаптувалися на робочому місці. У результаті за направленням центру зайнятості жінки отримали бажану роботу.

Консультант роботодавця пояснила не просто підприємцю, а вже роботодавцю, що тепер він може подати заяву на отримання компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця. Роботодавець зацікавився пропозицією і був детально поінформований про умови отримання компенсації та порядок подання заяви. Після сплати заробітної плати та єдиного внеску за робітників, роботодавець має намір подати заяву на отримання компенсації у розмірі єдиного внеску за обох працівниць згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 338 від 18.04.2023 http://surl.li/hgiib .

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь