Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Підтримуємо підприємців у реалізації бізнес-ідей

Дата: 01.04.2024 12:37
Кількість переглядів: 67

Урядова програма «Власна справа» — один із найпопулярніших урядових проєктів, що сприяє створенню та розвитку бізнесу, а також націлений на вирішення проблеми безробіття. Одним з учасників цієї програми став Дмитро Мехедько – підприємець з досвідом роботи в бізнесі близько 20 років.

До війни Дмитро займався виробництвом хліба і хлібобулочних виробів, мав кафе «Чебуречна» з літнім майданчиком у м. Красногорівка Мар’їнської міської територіальної громади, планував відкрити ще одну точку. Але через військові дії був вимушений все покинути та переїхати до м. Курахове. На новому місці зумів швидко відновити свій бізнес, налагодити виробництво напівфабрикатів.

Дмитро – людина дієва. Ця риса характеру привела його в ряди волонтерів благодійної організації «Благодійний Фонд ТИМ4ЮА». Цей характер не дає йому зупинитися на досягнутому, спонукає розвиватися. Щоб розширити бізнес, підприємець пройшов навчання від ПРООН та отримав грант на виробництво овочевих і фруктових чипсів. Але в Дмитра ще багато нереалізованих планів. Ними підприємець поділився з консультантом роботодавця Юлією під час чергової онлайн-зустрічі. Він замислюється над збільшенням асортименту продукції, хоче організувати кур'єрську доставку, налагодити виробництво та реалізацію хлібобулочних виробів, фастфудів, відкрити нові точки реалізації своєї продукції.

Фахівчиня запропонувала йому шлях до реалізації бізнес-ідей – участь в урядовій грантовій програмі «Власна справа». Юлія запросила Дмитра взяти участь у вебінарі, що регулярно проводиться в Консалтинговому центрі Мар’їнського районного центру зайнятості. Підприємець отримав індивідуальні консультації з питань написання бізнес-плану та подачі заявки на участь у грантовій програмі. Тісна співпраця фахівців центру зайнятості з Дмитром принесла позитивні результати: у січні цього року комісією Донецької обласної служби зайнятості було схвалено рішення про надання підприємцю грантових коштів на розвиток бізнесу.

За умовами грантової програми Дмитро мав створити два робочих місця протягом шести місяців з моменту надання гранту. За допомогою у підборі кадрів він звернувся до фахівців центру зайнятості, які на основі рекрутингу здійснили підбір кандидатур з числа безробітних, що мешкають в Кураховому. Пошукачів запросили на співбесіду до роботодавця, де вони ознайомилася з вимогами роботодавця та презентували себе. На вакансії кухонних робітників було відібрано 2 кандидатури. Одна з пошукачок мала тривалу перерву в роботі, тому фахівці узгодили з роботодавцем організацію стажування обох безробітних на робочому місці. Це дозволило працівницям набути необхідних навичок та адаптуватися на робочому місці, а роботодавцю – оцінити професійні якості працівниць та впевнитися в своєму виборі. У результаті за направленням центру зайнятості обидві жінки були успішно працевлаштовані.

Консультант роботодавця Юлія розповіла Дмитру, про можливість подати заяву на отримання компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за працевлаштування зареєстрованих безробітних. Фахівчиня детально поінформувала роботодавця про умови отримання компенсації та порядок подання заяви. Дмитро має намір подати заяву на отримання компенсації у розмірі єдиного внеску за обох працівниць згідно Постановам Кабінету Міністрів України № 338 від 18.04.2023 http://surl.li/hgiib та № 124 від 10.02.2023 http://surl.li/fcfnt.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь