Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Практичні поради при першій психологічній допомозі

Дата: 03.01.2024 11:12
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

На жаль, надзвичайні ситуації є частиною нашого сьогодення. Зараз в Україні, повсякчас, відбуваються різні трагічні події: стихійні лиха, аварії, пожежі і міжособистісне негаразди, чи навіть насильство – це все, є наслідками війни! У таких ситуаціях нормально тривожитися, боятися і постійно почувати себе в небезпеці. Важливо не відкладати свої переживання на потім, а навчитися справлятися з негативними емоціями, які переповняють нас вже зараз. Навчіться найпростішим навичкам самодопомоги та допомоги оточуючим вас людям. Три основних правила надання першої психологічної допомоги – дивись, слухай, направляй. Ці правила допоможуть оцінити кризову ситуацію, забезпечити власну безпеку на місці події, знайти підхід до особи яка потребує допомоги, зрозуміти її потреби і спрямувати туди, де можна отримати практичну допомогу та інформацію.

• ДИВИТИСЯ: перевірте умови безпеки не лише для оточуючих, а в першу чергу для себе, задля уникнення власного травмування, потім з’ясойте, чи є поруч люди, які дійсно потребують елементарної соціальної допомоги, чи знаходяться в стані важкого дистресу.

• СЛУХАТИ: зверніться, безпосередньо, до людей, які можуть потребувати підтримки; з’ясуйте, у чому саме вони мають потребу і що їх турбує, вислухайте їх та намагайтеся заспокоїти.

• НАПРАВЛЯТИ: люди, що пережили травмуючу подію, нерідко відчувають себе незахищеними, відрізаними від світу або безпорадними. Їх повсякденне життя руйнується, вони більше не отримують звичної підтримки або раптово опиняються в стресових умовах. Направте людей туди, де їм нададуть практичну допомогу.

 

Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь