Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Позитивний приклад працевлаштування особи з інвалідністю за підходом кейс-менеджменту

Дата: 02.04.2024 14:05
Кількість переглядів: 25

Сприяння у працевлаштуванні осіб з інвалідністю залишається одним з найважливіших завдань, які стоять перед фахівцями служби зайнятості. Одним з позитивних прикладів успішного працевлаштування стала історія безробітного Руслана Луценка.

Руслан – мешканець села Максимільянівки Мар’їнської територіальної громади. У зв’язку з активними бойовими діями переїхав до міста Курахове та отримав статус внутрішньо переміщеної особи. За професією чоловік – монтажник з монтажу сталевих та залізобетонних конструкцій. Але так вийшло, що за фахом не працював. Був  машиністом підземних установок, підсобним робітником, сторожем. Останнім часом стан здоров’я не дозволяв виконувати важку роботу, бо Руслан має інвалідність. Саме тому, звільнившись з останнього місця роботи, де працював кочегаром-випалювачем, чоловік дуже довго не міг знайти підходящої роботи. Війна ж тільки погіршила ситуацію.

Переїхавши до Курахового, чоловік вирішив пошукати роботу за місцем проживання. Але, не знайшовши нічого підходящого, звернувся за допомогою до Мар’їнського районного центру зайнятості та отримав статус безробітного.

Кар’єрний радник Яна провела поглиблене профілювання, в ході якого визначила потенціал пошукача роботи та ступінь його мотивації до працевлаштування. На основі отриманих результатів з урахуванням інформації про потреби та побажання безробітного, досвід роботи, обмеження за станом здоров’я фахівчиня склала індивідуальну програму сприяння працевлаштуванню за підходом кейс-менеджменту. Розпочався пошук підходящої вакансії. Враховуючи, що особа має інвалідність і не може виконувати важку роботу, кар’єрний радник підійшла максимально уважно до підбору вакансій та залучила спеціалістів відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями задля прискорення процесу пошуку роботи для Руслана. Протягом часу перебування на обліку пошукач активно співпрацював з фахівцями центру зайнятості, отримав профінформаційні та профконсультаційні послуги, разом з профконсультантом склав резюме, брав участь у тренінгах з пошуку роботи, ярмарку вакансій, онлайн-співбесідах.

У цей час до Мар’їнського районного центру зайнятості звернулася представниця комунального підприємства «МСЕЗ» Курахівської міської ради. Серед вакансій, укомплектування яких потребувало підприємство, була вакансія підсобного робітника. Її запропонували Руслану. Дізнавшись про вимоги роботодавця та майбутні обов’язки, чоловік погодився, оскільки умови роботи його повністю задовольняли. Він успішно пройшов співбесіду з роботодавцем та працевлаштований на підприємство за направленням центру зайнятості.

Руслан отримав бажану роботу. Протягом наступних півроку кар’єрний радник продовжуватиме супровід чоловіка на робочому місці, надаючи допомогу та підтримку для успішної адаптації на робочому місці. Якщо ви шукаєте роботу, або, навпаки, готові запропонувати роботу, зверніться до Мар’їнського районного центру зайнятості за телефонами: (050) 677-73-28 Світлана (для пошукачів роботи), (099) 050-19-00 Юлія (для роботодавців).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь