A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Чому не можна спалювати сухостій поблизу енергооб’єктів, − розповідає ДТЕК Донецькі електромережі

Дата: 12.04.2024 14:31
Кількість переглядів: 27

На території Донеччини тривають активні бойові дії. Постійні обстріли, особливо в суху погоду, часто спричиняють пожежі, що призводять до пошкодження енергооб’єктів. Однак, крім ворожих атак, причиною пожеж може ставати і паління листя, сухої трави, гілок та комишу місцевими жителями навесні. Нерідко займання можуть призвести до знеструмлення цілих населених пунктів. ДТЕК Донецькі електромережі закликає мешканців області бути особливо обережними та дає 5 порад з електробезпеки поблизу енергооб'єктів.

Спалювання старої трави, бур’янів та гілок, необережне поводження з вогнем є дуже небезпечним. У суху та вітряну погоду істотно підвищується ризик займань й великих пожеж. А розведення вогню поблизу ліній електропередачі може викликати пошкодження та відключення в електричних мережах.

«Частою причиною пожеж навесні, окрім обстрілів, є неконтрольоване займання сухого листя, трави та комишу. Тож ми закликаємо мешканців області відмовитись від паління сухої трави та дотримуватись правил пожежної безпеки поблизу енергооб’єктів. Пам’ятайте, що ваші необережні дії можуть призвести не просто до пошкодження електрообладнання, а й поставити під загрозу життя людей, які знаходяться поблизу електроустановок», − зазначили в компанії.

Для електромереж загрозу несуть як низові пожежі, так і верхові. Під час низової пожежі відбувається загоряння стовбуру дерева біля коріння, що призводить до падіння дерев на проводи. При верховій пожежі від великої температури відбувається плавлення проводу та його перегоряння.

ДТЕК Донецькі електромережі нагадує 5 простих правил, які варто пам’ятати:

Обережно з вогнем: не розводьте багаття поблизу ліній електропередачі та електроустановок.

Стежте за безпекою: не наближайтеся до енергообладнання та не втручайтеся в його роботу.

Тримайтесь дистанції: під час сильного вітру уникайте знаходження біля ліній електропередачі. У разі виявлення обірваного проводу тримайтеся на відстані 8-12 метрів;

Не ремонтуйте самостійно: при відключенні світла звертайтеся до фахівців. Якщо світло зникло у квартирі або будинку, − зверніться до електрика, що обслуговує ваш будинок. Якщо немає світла на всій вулиці − зверніться до ДТЕК Донецькі електромережі;

Повідомляйте про небезпеку: якщо ви побачили пошкодження на електрообладнанні, відкриті двері електроустановок, то негайно повідомте компанію. Зателефонуйте до нашого контакт-центру за номерами +38 (093/096/099) 450 0 473 або напишіть у Facebook https://www.facebook.com/dtekdem.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь