A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Розмір компенсації за працевлаштування ВПО збільшено

Дата: 16.04.2024 17:32
Кількість переглядів: 273

Фото без опису

Шановні роботодавці!

З 1 квітня розмір компенсації за працевлаштування ВПО змінився. Тепер за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні роботодавець може отримати компенсацію витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу у розмірі мінімальної заробітної плати, що складає на сьогоднішній день 8000 грн. (Постанова КМУ від 20.03.2022 № 331 http://surl.li/kjbuw) Виплачується така компенсація протягом трьох місяців, а для осіб з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб - шести місяців, з дня працевлаштування особи. Компенсація може бути виплачена за працівника з числа внутрішньо переміщених осіб один раз.

Сплачується компенсація роботодавцям, які

- не є бюджетними установами;

- є платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

- сплачують заробітну плату працівнику/ам за повністю виконану місячну (годинну) норму праці у розмірі не нижче за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством;

- подали в установленому законодавством порядку податкову квартальну звітність або податкову річну звітність за останній звітний період на дату подання заяви на отримання компенсації витрат.

Подати заяву про компенсацію витрат до центру зайнятості роботодавець може не раніше ніж через п’ять календарних днів після працевлаштування особи та не пізніше шести місяців з дня працевлаштування особи. Зробити це можна особисто, звернувшись до центру зайнятості, або в електронній формі - через Єдиний державний вебпортал електронних послуг (Портал Дія) http://surl.li/spwjk.

До заяви, поданої до центру зайнятості в паперовій формі (зокрема на адресу електронної пошти), додаються:

- копія наказу про працевлаштування особи або документ, що підтверджує працевлаштування;

- відомості про працівників, які є застрахованими особами;

- копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

- копія документа, в якому зазначена інформація про інвалідність працевлаштованої особи.

Рішення щодо надання або відмови у наданні компенсації витрат приймається центром зайнятості протягом п’яти календарних днів після отримання заяви від роботодавця.

У разі припинення трудових відносин, зокрема розірвання строкового або безстрокового трудового договору (контракту), зокрема за сумісництвом, до завершення строку виплати компенсації витрат, роботодавець протягом п’яти робочих днів з дня такого припинення зобов’язаний повернути суму невикористаної компенсації витрат. Сума, що підлягає поверненню, визначається як різниця між сумою компенсації витрат (мінімальна заробітна плата) та її розміром, розрахованим пропорційно відпрацьованому працівником часу на місяць.

Якщо у вас виникли питання, зверніться до Мар’їнського районного центру зайнятості за телефонами: 0990501900 (Юлія), 0669017979 (Людмила).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь