A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Компенсація за працевлаштування ВПО на умовах строкових трудових договорів

Дата: 19.04.2024 13:03
Кількість переглядів: 595

Фото без опису

Шановні роботодавці!

Нагадуємо, що у разі працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб за направленням центру зайнятості на умовах строкових трудових договорів і збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у 2 рази, роботодавцю надається компенсація витрат на оплату праці тривалістю не більше шести календарних місяців (Постанова КМУ від 08.09.2015 р. № 696 http://surl.li/eqjzg).

Компенсація витрат не здійснюється у разі, коли роботодавець:

- має заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та/або страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування;

- визнаний в установленому порядку банкрутом або стосовно нього порушено справу про банкрутство.

У разі працевлаштування особи, за яку така компенсація вже була виплачена, компенсація також не здійснюється.

Компенсація витрат роботодавця на оплату праці виплачується в розмірі фактичних витрат, але не вище двох розмірів мінімальної заробітної плати, за кожен непарний місяць роботи протягом року. На сьогоднішній день розмір компенсації складає 8-16 тис. грн.

Для отримання компенсації роботодавець не пізніше ніж через п’ять робочих днів після виплати працівникові заробітної плати, на підставі якої визначається розмір компенсації витрат роботодавця на оплату праці, подає центру зайнятості відомість за затвердженою формою. Крім цього роботодавець подає центру зайнятості завірені в установленому порядку

- заяву про компенсацію витрат на оплату праці довільної форми;

- копії трудового договору між ним і працівником;

- копія розпорядчого акта про прийняття на роботу,

Рішення про надання або відмову у наданні компенсації приймається центром зайнятості протягом 10 робочих днів з дати отримання всіх даних, в тому числі отриманих від ДПС та ПФУ. Повідомлення про прийняте рішення щодо надання або відмови у наданні компенсації письмово надсилається роботодавцю протягом 5 робочих днів.

У разі звільнення працівника, за якого виплачується компенсація до закінчення строку збереження гарантій зайнятості, згідно з п.1 ч.1 ст.36 та п.1 ч.1 ст.40 Кодексу законів про працю України роботодавець повертає суму одержаної компенсації в повному обсязі, крім випадку, коли на його робоче місце роботодавцем працевлаштовано іншого зареєстрованого безробітного за направленням центру зайнятості, до закінчення встановленого строку збереження гарантій зайнятості.

Якщо у вас виникли питання, зверніться до Мар’їнського районного центру зайнятості за телефонами: 0990501900 (Юлія), 0669017979 (Людмила).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь