Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Допомагаємо переміщеним мешканцям громад знайти роботу на новому місці

Дата: 24.04.2024 16:23
Кількість переглядів: 19

Фахівці Мар’їнського районного центру зайнятості допомагають переміщеним мешканцям Курахівської та Мар’їнської громад знайти роботу на новому місці. Однак успішний результат забезпечує не тільки злагоджена робота кар’єрних радників та рекрутерів, але й цілеспрямованість та готовність до змін самих пошукачів роботи. Позитивним прикладом такої злагодженої співпраці стала історія працевлаштування Олени Варламової.

Через війну жінка втратила роботу. Олена вже проходила через подібне випробування. У 2014 їй довелося залишити свою домівку і переїхати з Донецька на підконтрольну Україні територію. Тоді вона зупинилася у місті Курахове, знайшла роботу, налагодила життя. Але з початком повномасштабної агресії все повторилося. У зв’язку з загостренням ситуації Олена переїхала подалі від лінії фронту і зупинилася у Жовтих Водах.

 Робітники підприємства, на якому жінка працювала бухгалтером останні п’ять років, тривалий час були в простої. Але, щоб знову налагодити своє життя з нуля, потрібна робота. Тому Олена звільнилася та розпочала пошуки роботи на новому місці.

Працюючи бухгалтером на попередньому місці роботи, жінка мала тісний зв’язок з консультантами роботодавця Мар’їнського районного центру зайнятості. Тому, залишившись без роботи, не стала витрачати час, а одразу з звернулась до партнерів за допомогою у працевлаштуванні.

Олена отримала статус безробітної, пройшла профілювання. Кар’єрний радник допомогла жінці розробити план пошуку роботи, рекомендувала взяти участь у  групових інформаційних та консультаційних заходах та скористатися послугами профконсультанта. Пошукачка активно долучилася до реалізації плану дій. Під час тренінгу з пошуку роботи Олена дізналася про такий спосіб самопрезентації, як відеорезюме, і вирішила створити власний презентаційний продукт. Профконсультант допомогла скласти текст звернення, детально проінструктувала, на що звернути увагу і яких помилок при записі відео варто уникати, та виконала заключну обробку готового відеозапису.

У цей час до Мар’їнського районного центру зайнятості звернувся представник 7 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області. Їм потрібний був провідний фахівець обліково-розрахункового відділу, але однією з умов була робота офлайн у місті Дніпро.

Олена повністю відповідала умовам роботодавця, окрім місця проживання. Але у Жовтих Водах потрібної вакансії не було, тому рекрутери вирішили поцікавитися у пошукачки, чи готова вона на переїзд. Жінка розглянула пропозицію, дізналася про умови роботи, заробітну плату і погодилася на переїзд з метою працевлаштування. В той же день відеорезюме безробітної рекрутери надіслали роботодавцю, який схвалив кандидатуру та запросив Олену на співбесіду, під час якої було узгоджено всі питання, в тому числі і стажування безробітної на робочому місці. Жінка переїхала до Дніпра, пройшла стажування та була працевлаштована на підприємство за направленням центру зайнятості. Сподіваємося, що нова робота допоможе Олені подолати труднощі та налагодити життя тепер вже у Дніпрі.

Якщо ви шукаєте роботу, або, навпаки, готові запропонувати роботу, зверніться до Мар’їнського районного центру зайнятості за телефонами: (050) 677-73-28 Світлана (для пошукачів роботи), (099) 050-19-00 Юлія (для роботодавців).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь