Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Як роботодавцю отримати компенсацію за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю

Дата: 10.05.2024 12:54
Кількість переглядів: 593

Фото без опису

Служба зайнятості компенсує роботодавцям фактичні витрати за облаштування робочих місць працевлаштованих людей з інвалідністю. Компенсація виплачується в розмірі фактичних витрат роботодавця, але не перевищує 106,5 тис. грн - за облаштування робочого місця для особи з інвалідністю І групи та 71 тис. грн - для особи з інвалідністю ІІ групи. Щоб отримати компенсацію, необхідно зробити три простих кроки:

Крок 1. Працевлаштуйте особу з інвалідністю I або II групи, яка є застрахованою особою.

Крок 2. Придбайте допоміжний засіб (допоміжні засоби) для облаштування робочого місця для працевлаштованої особи з інвалідністю згідно з документом, в якому визначена така рекомендація, з урахуванням потреби такої особи та переліку допоміжних засобів, зазначеному в додатку 1 (https://1ll.ink/U2KYL) до Постанови КМУ від 22.08.2023 № 893 «Деякі питання надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю» (https://1ll.ink/QVQ37 ).

Крок 3. Не пізніше, ніж 90 днів з дня працевлаштування особи з інвалідністю, зверніться до центру зайнятості за місцем ведення діяльності та подайте заяву про призначення компенсації. Додайте до заяви копії документів, що підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю, її групу та купівлю обладнання для облаштування робочого місця. Подати заяву можна також онлайн через Порталі Дія (https://1ll.ink/41W8V ).

Очікуйте на зворотній зв'язок про прийняття рішення до 10 робочих днів. Кошти за облаштування робочого місця надійдуть на рахунок протягом 5 робочих днів з моменту схвалення заяви про компенсацію.

Повідомлення про прийняте рішення щодо надання компенсації, відмови у її наданні надсилається роботодавцю протягом трьох календарних днів у спосіб, зазначений роботодавцем в заяві.

Більш детальну інформацію можна отримати, звернувшись до Мар’їнського районного центру зайнятості за телефонами: 0990501900 (Юлія), 0669017979 (Людмила).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь