Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Зустрічі з грантоотримувачами

Дата: 17.05.2024 14:55
Кількість переглядів: 302

Протягом декади «Зустрічі з підприємцями» консультанти роботодавця Мар’їнського районного центру зайнятості провели ряд робочих зустрічей з підприємцями. Цього разу Людмила Денисенко та Ірина Шаповалова зустрілися з підприємця, які отримали грант в межах державної програми “Власна справа”.

Ольга Хиргій та Дмитро Мехедько – переможці грантової програми «Власна справа» – ведуть бізнес у місті Курахове. Ольга отримала грант на початку року. За цей час жінка облаштувала робочі місця для себе та найманого працівника, зону очікування для клієнтів, придбала офісну техніку. Підприємиця створила робоче місце і працевлаштувала за допомогою центру зайнятості молоду працівницю на перше робоче місце. Ольга подала заяву на компенсацію та  отримала позитивне рішення. Наразі вона очікує перші компенсаційні виплати. Жінка планує і надалі розвивати і розширювати бізнес. Але на сьогодні через часті обстріли ситуація в місті складається небезпечна, тому Ольга розглядає можливість релокації бізнесу подалі від лінії фронту. Це дозволить їй спокійно працювати і створювати нові робочі місця.

На початку року став переможцем грантової програми і Дмитро. На грантові кошти підприємець придбав холодильник, витяжку та інше необхідне для кафе-чебуречної обладнання, організував робочі місця. За умовами договору Дмитро  працевлаштував за направленням центру зайнятості  двох працівниць. Роботодавець подав документи на компенсацію єдиного внеску за працевлаштування на нові робочі місця, отримав схвальне рішення і зараз очікує на перші виплати. У планах Дмитра розширення бізнесу, створення додаткових точок реалізації товару та нових робочих місць. Але у разі погіршення ситуації чоловік планує релокувати свій бізнес у безпечний регіон і вже на новому місці реалізовувати свої плани.

Консультанти запевнили підприємців, що переміщення в інший регіон не стане на заваді в отриманні адресних послуг для роботодавців. Завдяки рекрутингу можливо, у разі потреби, здійснювати підбір кадрів у будь-якому регіоні України.

Фахівці нагадали підприємцям про важливість дотримання умов надання грантів і призначення компенсаційних виплат та про послуги служби зайнятості для роботодавців:

- інформаційна підтримки з питань провадження підприємницької діяльності та здійснення супроводу отримувача мікрогранту;

- допомога у якісному підборі та підготовці кваліфікованих кадрів;

- інформування про зміни в законодавстві та нові активні програми,

- надання компенсації за обладнання робочих місць для осіб з інвалідністю І та ІІ групи (https://www.dcz.gov.ua/employer/choiceprofit/placeinvalid).

Фахівці центру зайнятості постійно на зв’язку з роботодавцями. Вони  активно цікавляться потребами підприємців та планами розвитку бізнесу,  пропонують шляхи вирішення складних питань. Саме така тісна співпраця сприяє пришвидшенню працевлаштування безробітних.

Шановні роботодавці, якщо у вас є питання щодо послуг  та активних програм служби зайнятості, зверніться до Мар’їнського районного центру зайнятості за телефонами: 0990501900 (Юлія), 0669017979 (Людмила).

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь