Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Скористайся ваучером – отримай нову професію!

Дата: 22.05.2024 11:16
Кількість переглядів: 135

Фото без опису

З 1 липня 2024 року в Україні розпочинається вступна кампанія. Вона стосується не лише випускників шкіл, які вперше обирають професію. Серед вступників є велике число тих, хто вже отримав освіту багато років тому, дехто навіть відбувся як професіонал, але зараз потребує нових знань. Такі вступники можуть скористатися пропозицією служби зайнятості та опанувати нову професію/спеціальність за рахунок ваучера на навчання.

Хто може отримати нову професію, скориставшись ваучером від служби зайнятості?

  • Внутрішньо переміщені особи працездатного віку. 
  • Особи, які старше 45 років, але ще не досягли пенсійного віку і мають страховий стаж не менше, ніж 15 років.
  • Звільнені зі служби в органах внутрішніх справ, Держслужби спецзв’язку та захисту інформації, органів цивільного захисту, податкової міліції, Бюро економічної безпеки або Державної кримінально-виконавчої служби у зв’язку зі скороченням штату або за станом здоров’я, які не досягли пенсійного віку, і мають вислугу не менше 10 років.
  • Звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, які не досягли встановленого статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” пенсійного віку (за умови, що з дня звільнення не пройшло три роки).
  • Особи з інвалідністю, які не мають підходящої роботи.
  • Особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення.
  • Особи, що у період воєнного стану в Україні отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання внаслідок військової агресії, перебуваючи безпосередньо в районах проведення бойових (за умови наявності відповідних рекомендацій в індивідуальному реабілітаційному плані, незалежно від встановлення їм інвалідності).

Тож якщо ви не можете працювати за своєю професією, не можете знайти підходящу роботу або хочете підвищити свою кваліфікацію, скористуйтеся пропозицією Державної служби зайнятості: отримайте ваучер на навчання у розмірі 30280 грн. та опануйте нову професію.

Навчатися за ваучером можна за 124 професіями та спеціальностями, зокрема у сфері ІТ-технологій, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування у закладах освіти, підприємствах, установах та організаціях, які мають ліцензію на освітню діяльність З повним переліком професій та спеціальностей, за якими може бути виданий ваучер для навчання, можна ознайомитись за посиланням:  https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0793-23#n7 .

Бажаючі навчатися обов’язково повинні мати професійно-технічну, фахову передвищу чи вищу освіту і не бути зареєстрованими в службі зайнятості як безробітні.

Ваучер на навчання видається одноразово.

Подати заявку на отримання ваучера можна  онлайн на сайті Державної служби зайнятості https://www.dcz.gov.ua/profnavch/voucher .

За консультаціями та роз'ясненнями ви можете звернутися до Мар’їнського районного центру зайнятості за телефоном (050) 823-63-40 (Лариса), (050) 520-65-26 (Ірина).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь