Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Захисти себе – працюй легально

Дата: 29.05.2024 13:46
Кількість переглядів: 420

Фото без опису

29 травня у Мар’їнському районному центрі зайнятості пройшов інформаційний вебінар «Ризики нелегальної трудової міграції» для безробітних, в тому числі і для внутрішньо переміщених осіб. Під час зустрічі учасники говорили про небезпеку нелегального працевлаштування, висловили свої думки щодо позитивних та негативних наслідків трудової міграції для українського суспільства, проаналізували міфи та факти, пов’язані з проблемою торгівлі людьми.

Фахівчиня центру зайнятості Юлія познайомила шукачів роботи з  правилами безпечного виїзду за кордон, презентувала  корисні ресурси та посилання, надала  контактні дані національної телефонної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми. Учасникам також було запропоновано пройти  квест, присвячений проблемі пошуку роботи за кордоном.

Профконсультантка наголосила про послуги для ВПО від служби зайнятості. Задля організації спільної роботи з підтримки  внутрішньо переміщених осіб службою зайнятості Донеччини розроблено та впроваджено в роботу чат-бот у Telegram «Єдине вікно: помічник ВПО» https://t.me/VpoHelper_bot. Онлайн-сервіс об'єднує в собі багато корисної інформації, забезпечує цілодобовий доступ до актуальних  даних, дозволяє швидко та зручно знайти те, що вас цікавить: тимчасове житло, гуманітарну та психологічну допомогу, пошук роботи, вакансії, можливості навчання, грантові програми, соціальні послуги,   телефони «гарячих ліній» установ, які надають підтримку ВПО тощо.

Також Юлія ознайомила учасників з актуальними вакансіями та звернула увагу шукачів роботи, що вакансіі, які пропонує служба зайнятості, передбачають лише офіційне працевлаштування.

Єдиний портал вакансій Державної служби зайнятості https://jobportal.dcz.gov.ua/.

Всеукраїнська база вакансій на Telegram каналі «Робота зараз: Державна служба зайнятості» https://bit.ly/38Z2E6I.

Чат-бот Донецької обласної служби зайнятості у месенджері Telegram - https://bit.ly/2UnnJwh.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь