Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Нова професія – нові можливості у безбар’єрному суспільстві

Дата: 05.06.2024 15:35
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

5 червня Мар’їнським районним центром зайнятості  проведено в режимі онлайн вебінар «Нова професія – нові можливості у безбар’єрному суспільстві». Мета — висвітлення ключових напрямів та змісту Національної стратегії із створення безбар'єрного простору в Україні до 2030 року.

У заході взяли участь безробітні, в тому числі внутрішньо переміщені особи,   особи з інвалідністю, молодь у віці до 35 років. Служба зайнятості прикладає максимум зусиль для формування інклюзивного безбар’єрного середовища. Зокрема запроваджено надання послуг за принципом «єдиного вікна» для громадян, які потребують додаткового сприяння у працевлаштуванні. Відтепер ветерани, люди з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи можуть отримати комплексну підтримку, звернувшись до будь-якого центру зайнятості.

Фахівчиня центру зайнятості Юлія  проаналізувала ринок праці, акцентувала увагу на професіях, які користуються попитом, надала інформацію про можливість професійного навчання за сприянням служби зайнятості, ознайомила з новими формами навчання, переліком професій, графіком, за яким планується навчання у червні в Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Учасники переглянули презентацію навчальних закладів Державної служби зайнятості, з’ясували для себе,  що громадяни з числа  зареєстрованих безробітних можуть за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття пройти професійне навчання, професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації, отримати ваучер для здобуття іншої професії або підвищення кваліфікації.  "Професійне навчання за підтримки служби зайнятості дозволяє підвищити конкурентоспроможність шукачів роботи на ринку праці, - підкреслила фахівчиня.  Слід серйозно поставитися до пропозиції оволодіти новою професією і покращити свої шанси на працевлаштування".                   

Також Юлія ознайомила учасників з актуальними вакансіями та звернула увагу шукачів роботи, що вакансії, які пропонує служба зайнятості, передбачають лише офіційне працевлаштування.

Єдиний портал вакансій Державної служби зайнятості https://jobportal.dcz.gov.ua/.

Всеукраїнська база вакансій на Telegram каналі «Робота зараз: Державна служба зайнятості» https://bit.ly/38Z2E6I.

Чат-бот Донецької обласної служби зайнятості у месенджері Telegram - https://bit.ly/2UnnJwh.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь