Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Допомагаємо учасникам бойових дій адаптуватися до цивільного життя

Дата: 15.06.2024 14:18
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

Мар’їнський районний центр зайнятості приєднався до  загальнообласної Декади кар'єри «Компас кар’єрних можливостей» з метою надання допомоги учасникам бойових дій та членам їх сімей у адаптації до цивільного життя. 

14 червня фахівцями центру зайнятості проведено онлайн  вебінар «Інформаційний захід для учасників бойових дій та  членів їх сімей "Інфо - Дей" із залученням соціальних партнерів».

У заході взяли участь учасники бойових дій, члени їх сімей, які мають статус безробітного і соціальні партнери - 7  Державний пожежно-рятувальний  загін Головного управління   ДСНС України у Донецькій області та Відділ поліції № 2  Покровського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області.

 Фахівці центру зайнятості поінформували учасників заходу, як саме служба зайнятості може допомогти захисникам і членам їх сімей. Служба зайнятості пропонує найбільший спектр послуг з адаптації військовослужбовців та членів їх сімей до умов та  вимог сучасного ринку праці, здійснює супровід з метою  надання їм практичної та методичної допомоги. Центр зайнятості має в арсеналі такі  послуги для воїнів та членів їх сімей:

  • сприяння у працевлаштуванні;
  • отримання ваучера на навчання для підвищення професійного рівня або зміни сфери діяльності;
  • безкоштовне навчання в  Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості;
  • отримання матеріальної підтримки шляхом участі в суспільно-корисних та громадських роботах;
  • отримання гранту учасниками бойових дій, особами з інвалідністю внаслідок війни та членами їх сімей на створення або розвиток власної справи.

Зокрема запроваджено надання послуг за принципом «Єдиного вікна» для громадян, які потребують додаткового сприяння у працевлаштуванні. Відтепер ветерани можуть отримати комплексну підтримку, звернувшись до будь-якого центру зайнятості.

Фахівчиня центру зайнятості Юлія проаналізувала ринок  праці та акцентувала увагу на професіях, які користуються  попитом, надала інформацію про можливість професійного навчання за сприянням служби зайнятості, ознайомила з  новими формами навчання.

Учасники переглянули презентацію навчальних закладів  Державної служби зайнятості, з’ясували для себе,  що не тільки  громадяни з числа зареєстрованих безробітних, а й учасники  бойових дій  можуть за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття пройти професійне навчання,  професійну підготовку, перепідготовку та підвищення  кваліфікації, отримати ваучер для здобуття іншої професії або  підвищення кваліфікації. Під час заходу слухачі виділили для себе пріоритетні напрями, а 1 особа, учасник бойових дій, вирішив підвищити кваліфікацію за напрямом "Основи психологічної допомоги населенню в умовах воєнного стану" в Полтавському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. 

Фахівчиня центру зайнятості Олена поінформувала присутніх про діючі програми та умови отримання грантів учасниками бойових дій та членами їх сімей, надала практичні поради з розвитку бізнесу, подання заяв та бізнес-планів для участі у грантовій програмі. Порадила інформаційні ресурси, якими можна скористатися для створення якісного бізнес – плану.  

https://diia.gov.ua/img/diia-october-prod/sites/1/Grants/_посібник_єРобота.pdf

https://salo.li/1497016

Фахівці центру зайнятості надали вичерпні відповіді на всі запитання учасників заходу.

Сподіваємось, що наші сьогоднішні учасники донесуть почуту інформацію своїм побратимам та членам їх сімей.

Звертайтеся до нас за телефоном 095 466 01 93 (Юлія), і ми прикладемо максимум зусиль, щоб вам допомогти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь