Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Спільна праця на користь громади

Дата: 17.06.2024 14:02
Кількість переглядів: 38

Фахівці Мар’їнського районного центру зайнятості продовжують залучати безробітних до суспільно корисних робіт. Завдяки співпраці центру зайнятості  з Курахівською міською військовою адміністрацією та Донецькою обласною організацією Червоного хреста України у червні цього року п’ятеро безробітних працюють на суспільно корисних роботах у Курахівській громаді.

Наразі громада та її мешканці переживають непрості часи. Постійні обстріли, великі руйнування змусили більшу частину населення виїхати з небезпечного регіону. Але ще залишаються ті, хто забезпечує життєдіяльність міста та роботу його підприємств. Тому мешканцям громади надається гуманітарна допомога, а безробітні, які беруть участь у суспільно корисних роботах, забезпечують її роздачу населенню. До їхніх обов’язків входить розвантаження, сортування, пакування гуманітарної допомоги та організація її видачі мешканцям громади.

Безробітні вже змогли влитися в колектив, стали частиною дружної команди. «Ми більше, ніж друзі, можна сказати сім’я. Укого б що не сталося, ми завжди підтримуємо один одного,» - говорить про своїх працівників Марина Гнидник, голова Курахівської районної організації Українського Червоного Хреста, ВПО з міста Мар’їнка.

Суспільно корисні роботи організовані в рамках урядового проєкту «Армія відновлення». Цей вид тимчасової зайнятості передбачає виконання безробітними робіт з ліквідації наслідків ворожих обстрілів, або таких, що забезпечують життєдіяльність громади (заготівля дров, благоустрій, допомога одиноким та маломобільним громадянам, розвантаження та фасування гуманітарної допомоги тощо). За виконання суспільно корисних робіт працівники отримують оплату із розрахунку мінімальної заробітної плати повністю за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Взяти участь у таких роботах може будь-який безробітний, який перебуває на обліку у службі зайнятості. Користь від таких робіт отримує не тільки громада, а й самі працівники. По-перше, це хоч і тимчасова, але легальна зайнятість: працівники отримують всі соціальні гарантії, а період роботи зараховується до страхового стажу. По-друге, участь у суспільно корисних роботах допомагає налаштуватись на подальше працевлаштування тим пошукачам, які мають тривалу перерву в роботі. Крім цього суспільно корисні роботи позитивно впливають на психологічний стан безробітних, адже дають можливість висловити свою громадянську позицію, проявити  найкращі людські риси, відчути свою значущість і необхідність людям.

Віримо, що спільна праця допоможе подолати наслідки воєнних дій та створити необхідні умови для відновлення наших громад.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь