Мар'їнська міська військова адміністрація
Покровського району Донецької області

Підтримуємо ментальне здоров'я безробітних

Дата: 26.06.2024 20:49
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

Мар’їнський районний центр зайнятості продовжує брати активну участь у реалізації Всеукраїнської  програми ментального здоров'я "Ти як?", ініційованої Першою леді України Оленою Зеленскою.

26 червня  в рамках Меморандуму про співпрацю між Донецьким обласним центром зайнятості та БО «Благодійний Фонд "Карітас Краматорськ" фахівцями Мар’їнського районного центру зайнятості проведено онлайн тренінг, направлений на підтримку ментального здоров’я безробітних. Одна з головних його цілей - допомогти кожному знайти можливості посилення власної стійкості, навчити, як розвивати її самостійно.

Під час заходу фахівчиня центру зайнятості Юлія розповіла про Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?». Учасники тренінгу дізналися, що відбувається з людиною в момент переживання стресової ситуації, перевірили себе на наявність стресу та опанували найпростіші методики, що дозволяють знизити його рівень. Юлія порадила  основні принципи надання першої психологічної допомоги тим, хто її потребує в кризових ситуаціях.

З метою підтримки та надання корисної інформації  до тренінгу долучився БО «Благодійний Фонд "Карітас Краматорськ".

Психолог Катерина Рожанська поділилася з учасниками знаннями та практичними порадами щодо того, як ефективно справлятися зі стресом та пристосовуватися до змін, розповіла про техніки самодопомоги. Ці техніки прості та дієві і кожен зможе використовувати їх у повсякденному житті.  Під час тренінгу всі учасники виконували практичні вправи та спробували скористатися техніками самодопомоги.

«Ментальне здоров’я є невід’ємною частиною щасливого життя. Тому дбати про своє ментальне здоров’я – така ж базова необхідність кожної людини, як і дбати про здоров’я фізичне», - зазначила профконсультантка Юлія.

Нагадуємо, що Всеукраїнська програма ментального здоров'я "Ти як?" має на меті допомогти українцям знайти джерело сили у складні часи, дати розуміння та показати інструменти, які допоможуть їм дбати про свій внутрішній стан.

Дізнатися більше інформації про ментальне здоров’я можна також на сторінках у соціальних мережах:

Facebook – https://www.facebook.com/howareu.program

Instagram – https://www.instagram.com/howareu_program

YouTube – https://www.youtube.com/@howareu_program

Twitter – https://twitter.com/howareuprogram

Telegram – https://t.me/howareu_program


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь